Heerenveen op voorsprong in serie tegen Den Haag Heerenveen op voorsprong in serie tegen Den Haag

De halve finales om het kampioenschap in de Beneleague zijn begonnen. De serie tussen Luik en Herentals gaat vanavond van start, maar in Nederland hebben Den Haag en Heerenveen hun eerste duel al achter de rug en het zijn de Friezen die op voorsprong staan in de serie.

Ruim 1400 toeschouwers waren aanwezig bij het duel, de derde confrontatie in korte tijd tussen de twee ploegen. UltimAir Hijs Hokij Den Haag won de finales om de Nederlandse beker en het landskampioenschap, maar in de eerste wedstrijd van de best-of-three op vrijdagavond kwam Unis Flyers Heerenveen als winnaar uit de strijd, 2-3.

Den Haag kwam via Adam Logozzo vroeg in het duel op voorsprong, maar een dubbelslag van Roope Nikkila zorgde ervoor dat Flyers de eerste pauze met een voorsprong bereikte. Die stand bleef lang op het scorebord staan, tot de slotfase van de tweede periode. Met nog vijf seconden op de klok was het Lars den Edel die de Heerenveense marge vergrootte tot twee goals.

Den Haag deed via de tweede van de wedstrijd van Logozzo nog wel iets terug in de slotperiode, maar kon in de resterende speeltijd geen overtime meer afdwingen. Veel tijd om bij te komen hebben de twee teams niet. Vanavond om half negen staat de eerste face-off van het tweede duel al op het programma. Als Flyers wint, staat de ploeg in de finale. Als Den Haag wint, volgt komende dinsdag in De Uithof het beslissende derde duel.

Vanavond om kwart voor zeven gaat ook de serie tussen Luik Bulldogs en Heylen Vastgoed Hyc Herentals van start, een reprise van de recente Belgische bekerfinale. Morgen wordt vanaf 20.00 uur in Herentals het tweede duel gespeeld en ook in deze serie staat een eventueel beslissend derde duel voor komende dinsdag op het programma. Die zou dan in Luik gespeeld worden.

Ook de in de kwartfinales uitgeschakelde ploegen zijn nog actief. Vanavondo m 20.00 uur begint de serie tussen Leuven Chiefs en Snackpoint Eaters Limburg. Een kwartier later staat de eerste ontmoeting tussen Zoetermeer Panters en Mechelen Golden Sharks op het programma.

Posted on March 19, 2022 at 08:58 by JM

News archive