2017 IIHF HOCKEY DEVELOPMENT CAMP 2017 IIHF HOCKEY DEVELOPMENT CAMP

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de IIHF zijn Development Camp met als objectief de wereldwijde ontwikkeling van het ijshockey en slaagt daar mooi in door op deze 15de editie 347 deelnemers uit 54 landen te kunnen begroeten in het Finse Vierumäki.

De opleidingsmogelijkheden, naast het hoofdthema van speler ontwikkeling, dit jaar gefocust op jongens geboren in 2002, zijn er weer meer dan volledig met de onderstaande programma’s:

1. Learn to Play Program
2. MNA Leadership Development Program
3. Team Coach Development
4. Goalkeeper Coach Development
5. Team Manager Development
6. Equipment Manager Development
7. Referee Supervision Development

Vanuit de KBIJF werden voor deze editie, die doorgaat van 08 tot 15 juli, Boris Adriaenssens en Wannes Moons als spelers afgevaardigd, Katarina Huyghe neemt deel aan het MNA Leadership Development programma en Laurens Luykx aan het Team Manager Development programma.
De spelers, ingedeeld in 6 teams, volgen dagelijks on & off-ice trainingen alsook lessen in zake anti-doping, integriteit in de sport en voedingsleer en spelen natuurlijk ook wat wedstrijden.
Benny Haxelmans is aanwezig als Belgische supervisor en neemt deel aan het Referee Supervision development programma.
Johan Bollue is er ook natuurlijk en, samen met 3 andere instructeurs, verzorgt Johan deze week het LTP-programma waar dit jaar 37 federaties voor ingeschreven hebben!

Posted on July 13, 2017 at 06:00 by RD

News archive