Internationaal Novotel U19 toernooi; mooie affiche en mooie strijd! Internationaal Novotel U19 toernooi; mooie affiche en mooie strijd!

Internationaal Novotel U19 toernooi; mooie affiche en mooie strijd!

In Leuven werd vorige week het jaarlijks U19-toernooi georganiseerd en de affiche oogde mooi dit jaar met o.a. teams uit Sheffield, Lyon, Hull en het Canadese Sherbrooke. Dit team, uit regio Quebec, had eerder in de week al voorbereidingswedstrijden tegen IHCL en het verjongd National Team U18 gespeeld om te wennen aan het Belgisch ijshockey.  De mooiste sportieve strijd in de poule-fase was er tussen Sherbrooke, het Franse Meudon en thuisploeg IHCL U19. Deze 3 teams staken er zaterdag bovenuit maar onderling waren de verschillen erg klein en de strijd meer dan spannend!

Leuven wist Sherbrooke achter zich te houden zaterdag, maar tijdens de Finale-wedstrijd zondagmiddag slaagde IHCL er toch niet revanche te nemen op Meudon voor de opgelopen zaterdag-nederlaag. De Parijse ploeg scoorde halfweg de 0-1 en in de laatste spelminuten liep Meudon, met een snelle uitbraak, 0-2 uit en won alzo de Novotel U19-Cup!

Posted on April 28, 2016 at 22:49 by RD

News archive