LORENZO MAAS NAAR PREUSSEN KREFELD LORENZO MAAS NAAR PREUSSEN KREFELD

Lorenzo Maas (21.01.1992) zal komend seizoen uitkomen bij de Duitse Oblerligaclub EHC Preussen Krefeld. De Oberliga is in feite de derde divisie. Daar zijn 2 imports toegelaten en de meeste spelers zijn prof of semi-prof. Preussen Krefeld werkt nauw samen met het grote Pinguine Krefeld dat zijn betere jongeren daar de kans geeft om zich klaar te stomen voor het grote werk.

Lorenzo Maas heeft reeds een lange loopbaan achter zich. Hij begon te schaatsen in Eeklo (zijn ouders waren werkzaam op de plaatselijke ijsbaan) toen hij amper 18 maanden was. Toen hij 4 was sloot hij bij de Yeti Bears aan en 8 jaar later verhuisde hij naar White Caps Turnhout waarmee hij met de U14 de Belgische titel vierde. Dan begon zijn Duits avontuur bij de topploegen Keulen, Iserlohn en sinds 2009 Krefeld.

Viermaal kwam pasta-eter Maas reeds voor de Belgische driekleur uit: tweemaal bij de U18 en vorig seizoen bij de U20 en de senioren. De beste herinnering heeft hij aan het WK U18 van 2010 in Oekraïne waar hij na afloop werd uitgeroepen tot beste Belg.


Posted on July 26, 2011 at 21:11 by MK

News archive