Luik haalt 2 op 2 Luik haalt 2 op 2

Na 2 wedstrijden in de finale 'best of five’ van de play-off Kampioenschap van België staat het 2-0 voor Luik en moet Turnhout de volgende wedstrijd winnen !

Zaterdag ging Turnhout op bezoek in Media Cite te Luik. Na 1 periode gingen beide teams rusten met 1-1 op de klok. In de 2de periode vonden de Bulldogs het doel van Jeukens liefst 4 maal. White Caps scoorde nog 1 maal na 1min51 maar Jean Cornelis wist daarna alle pucks voor de doellijn te houden. In de 3de en laatste periode met nog 10 minuten te spelen lukte White caps er nog 1 maal in om de score omhoog te duwen. Maar Luik sloot de laatste periode nog af met 4 voltreffers. Na 60 minuten ijshockey ging beide teams naar huis bij een 9-3 score.

En ook wedstrijd #2 in Turnhout begon gelijkaardig. Na 10 minuten opende Pierre Camelbeeck de score voor Luik op aangeven van Krzak Slawomir en Frank Neven. Cornelis hield het doel vrij van pucks en hield zo de voorsprong stand bij de eerste rust. In de 2de periode liet Niel Bruyninckx zich van zijn sterkste kant zien, niet tegenstaande Luik enkele maal gevaarlijk dichtbij kwam hield hij bijna een volle periode stand. Met nog 41 seconden te gaan was het nu Vincent Camelbeeck die Luik een stap dichter bij de overwinning bracht.

Na 6 minuten in de derde en beslissende periode verzilverde Luik opnieuw een poging wanneer Turnhout met 1 man in de strafbank verder moest. Deze keer was de eer weggelegd voor Pierre Cornelis. Minder dan 2 minuten later deed Vincent Camelbeeck daar nog een schepje bovenop. En ook Slawomir Krzak volgde en bracht de 0-5 op het bord. In de laatste minuut van de wedstrijd wist Turnhout de eer te redden via aanvoerder Bjorn Nuyts. Hij zette de 1-5 op het scorebord en legde meteen de eindstand van de wedstrijd vast.

Luik zet zichzelf hiermee in een zeer comfortabele positie voor wedstrijd #3 aanstaande zaterdag 22 Maart gespeeld wordt in Turnhout om 20:30. Hier zullen de White Caps alles op alles moeten zetten. Een verlies  morgen betekend ook gelijk het einde van de play-off’s

Posted on March 16, 2014 at 22:23 by MV