Laatste IIHF WK's voor de Belgische officials afgelopen. Laatste IIHF WK's voor de Belgische officials afgelopen.

Afgelopen 2 weken kwamen opnieuw enkele Belgische scheidsrechters en linesman in actie tijdens het wereldkampioenschap Div 2, groep B (men) en Div 1 Groep B (wom)

Voor Marine Dinant was het strijdtoneel KATOWICE in Polen, maar Chris Deweerdt en Fred Monnaie werden letterlijk naar de andere kant van de wereld gezonden voor hun WK aanduiding. Beide heren kwamen aan de face-off in AUCKLAND Nieuw-Zeeland. Er waren maar liefst 33-uur non-stop reizen nodig om op locatie aan te komen en veel tijd voor rusten was er niet bij.
Fred opende het tornooi met de eerste wedstrijd MEX-PRK, Chris kreeg gelijk de eerste avondwedstrijd op zijn brood waar gastland Nieuw-Zeeland het opnam tegen Turkije.
Chris nam uiteindelijk 4 wedstrijden voor zijn rekening, Fred werkte als linesman in totaal 5 wedstrijden af waaronder de CHN-NZL wedstrijd (om de eerste en tweede plaats).
Voor Chris Deweerdt gelijk ook het einde van zijn scheidsrechterloopbaan. Chris heeft besloten om na het WK een punt te zetten achter zijn actieve scheidsrechter carrière, mogelijk zien we Chris in de toekomst in een andere rol binnen de scheidsrechtergroep waarbij hij zijn opgedane kennis en ervaring kan doorgeven aan de scheidsrechters en linesman van morgen.

Marine kreeg dan weer heel wat andere ijshockeylanden te verwerken zoals China, Italië, Kazachstan, Letland, Polen en Slovakije.  Als Belg zat zij in een groep met onder meer Canadese, Finse, Deense, Poolse en Slovaakse collega’s, waardoor zij van bij de start het beste op het ijs moest laten zien. Marine opende het tornooi met ITA-LAT en verscheen daarna nog 6 keer op het ijs. Ondanks wat gezondheidsproblemen presteerde Marine zeer goed en zien we haar waarschijnlijk ook volgend jaar op een volgend kampioenschap terug.

Afgelopen maanden kwamen Maarten van den Acker en Chris Van Grinsven ook reeds in actie.

Jaarlijks worden onze Level-5 (IIHF) on-ice officials gebruikt tijdens wereldkampioenschappen, het vergt wat wilskracht en doorzettingsvermogen om bij de Belgische scheidsrechterstop te komen maar wanneer je er op tijd aan begint maak je vrijwel zeker een kans op een IIHF-ticket na enkele jaren. Wil je meer weten over hoe je tot de scheidsrechter groep kan toetreden, aarzel dan niet en neem contact op met de Belgische scheidsrechter groep rdp@rbihf.be

Posted on April 18, 2017 at 00:35 by MV

News archive