03 februari Frozen Final 2018 : Bulldogs vs HYC! 03 februari Frozen Final 2018 : Bulldogs vs HYC!

Het is weer bijna zover; zaterdagavond 03 februari om 20u30 wordt de Finale om de Beker van België 2017/2018 gespeeld en met Bulldogs Luik tegen HYC Era Renomar Herentals hebben we ook de droomaffiche voor velen!
Net als vorig jaar zijn de 2 sterkste teams van het land in de BeNe-competitie ook de Finalisten om deze Bekerjaargang onder zich uit te maken. De bezoekers uit Herentals hebben bij momenten, met fysiek sterk en aanvallend efficiënt spel, de tegenstander gedomineerd. Het verjongd team van de Kempenaars rond de Belgische vaste waarden als Mitch Morgan, Ben Vercammen, Niels Vroemans en Thijs Van Laere maakt vaak het verschil via zijn Canadees trio Chad Brears, Shawn Hulshoff en Trevor Hunt. Maar de tieners uit de eigen jeugdopleiding zoals Jacques De Ceuster, Ben Coolen, Lowie Cuylaerts, Ebe Daems of Arne Waumans groeien maand na maand en zijn nu al volwaardige kernspelers. Ondanks enkele uitschuivers, denk maar aan de thuispandoering begin december net tegen opponent Bulldogs of de BeNe-nederlagen in Eindhoven en Geleen, staat HYC steeds op scherp op de echt belangrijke momenten en de wijze waarop vorig jaar de Bekerfinale gewonnen werd is zeker nog het juiste recept om dezelfde tegenstander te ontwrichten.
Anderzijds oogt die tegenstander, want jawel Bulldogs Luik staat voor het 5de jaar op rij in de Belgische Bekerfinale, weer wat rijper en sterker in de breedte. Coach Paul Vincent werkt naarstig verder aan de groep en, ondanks het bruuske vertrek van een viertal laat vorige zomer, oogt het Luiks team sterker dan ooit. De vaste waarden van vorig seizoen met o.a. Thomas Everart, Alex Bremer, Frank Neven, Jordan Paulus, Gaetan Rondia en Michael Distate vormen het fundament, maar “verloren zonen” als Bryan Henry, Yoren Desmet en Virgil Delbrassine, de Limburgse inbreng met Akim Ramoul, Kai Willems en Lars Engwegen en daarbovenop de Canadese kunde van Cheyne Matheson en Nick Rivait, maken dat deze Bulldogs elke tegenstander in de Benelux aankunnen als alle puzzelstukken juist zitten op wedstrijddag!
En juist zitten zal het; de Luikenaars leggen de voorbije weken een indrukwekkend parcours af en gelden in de BeNe League als het te kloppen team om de race naar de titel. Dit team in deze vorm in een stomende Mediacité verslaan, zal ook voor de groep van sportief manager Gunther Cuylaerts, zijnde Era Renomar Herentals, een hele kluif worden. Maar zoals eerder gesteld; een HYC dat op scherp staat is sterk en efficiënt!

Je kan er nu niet bij zijn, alles is nu uitverkocht !
De Frozen Final start om 20u30 op zaterdag 03 februari in de Ijshal Médiacité in Luik en deuren gaan om 18u30 al open!

Posted on January 21, 2018 at 22:50 by RD

News archive