Era Renomar HYC verliest na Penalty shots.. Era Renomar HYC verliest na Penalty shots..

De BENE-Play-offs zijn intussen aan de laatste wedstrijden toe, gisteren begonnen de 2 overblijvende teams aan de strijd om het BENE-league kampioenschap 2018-2019.

Opnieuw houden de Belgische teams goed stand en was er een BE-NE evenwicht van bij de halve finales. Unis Heerenveen ging in 2 wedstrijden voorbij BULLDOGS Luik, maar Era Renomar HYC had tot 3 wedstrijden nodig om Microz Eaters Geleen achter zich te laten, en dit na 3 spannende wedstrijden waarbij de overwinning tot 2 maal toe pas in de over-time beslist werd.

Era-Renomar HYC Herentals en Unis Flyers Heerenveen zijn hierdoor de finalisten welke strijden in een best of 5 voor de eindzege in de BENE-league. Dat deze series spannend worden laat geen twijfel. Era Renomar HYC speelde tot hier 43 wedstrijden en verloor er slechts 6, waarvan 3 tegen Unis Heerenveen. Telkens ging Unis Heerenveen aan de haal met de overwinning na over-time of zelfs na Penalty shots (gisteren).

Na de overwinning van gisteren staat Unis Heerenveen met 1 wedstrijd aan de leiding, maar Era Renomar Herentals is gekend thuis sterk te spelen. Dit seizoen verloren ze slechts 2 maal thuis, waaronder een Over-time verlies tegen Unis Heerenveen. De kempenaars zullen er ongetwijfeld alles aan doen om dit morgen recht te zetten.

Op papier doen de Belgen het goed, Era Renomar HYC kaapt vandaag 5 van de 10 topscorers weg in de league. Vraag is of ze dat morgen in Herentals om 20:00 in hun voordeel kunnen gebruiken.
Aanstaande woensdag zal dan de 3de wedstrijd gespeeld worden in Heerenveen.

Posted on March 23, 2019 at 15:02 by MV

News archive