Week v/d Scheidsrechter(1/3): Het RBIHF Scheidsrechter programma. Week v/d Scheidsrechter(1/3): Het RBIHF Scheidsrechter programma.

Er waait al enkele jaren een frisse wind binnen het Belgische scheidsrechterskorps. In tegenstelling tot veel andere sporten neemt het aantal ingeschreven officials in het Belgische ijshockey jaarlijks verder toe. Een beter gestructureerd opleidingsprogramma en meer doelgerichte promotie zorgen dat meer en meer geïnteresseerde officials de weg vinden naar deze boeiende functie.

Eind augustus namen 40 clubscheidsrechters deel aan de eerste praktijk dag van het seizoen (klik hier) en twee weken later namen 40 andere deel aan de theoretische vorming Level-1 en Level-2. Hiermee groeit de basis van de Belgische scheidsrechterskorps gestadig verder uit. De succesvolle introductie van Clubs Scheidsrechter verantwoordelijke zorgt tevens voor een meer positieve club connectie waardoor de aangeboden RBIHF-opleidingen veel efficiënter ingezet worden.
Dankzij de verbreding van de basis worden nu jaarlijks 2-3 nieuwe officials toegevoegd aan het federatie scheidsrechterskorps waardoor ook daar de groep groter en stabieler wordt en het niveau verder toeneemt.

Afgelopen week bij het bekend maken van de IIHF-aanwijzingen vielen maar liefst alle Belgische IIHF-scheidsrechters en linesman in de prijzen met een aanduiding op de IIHF-tornooi. Een leuke erkenning voor het werk en de inzet van de huidige Belgische scheidsrechterscommissie onder leiding van Referee in Chief Marc Verlinden.

Wil je meer weten, of wil je de stap zetten naar scheidsrechter (club of federatie) contacteer het REFEREE DEVELOPMENT PROGRAMMA op rdp@rbihf.be

Posted on October 10, 2019 at 18:48 by MV

News archive