9 april: Play True Day 9 april: Play True Day

Sinds 2014, in april van elk jaar, vieren de World Anti-Doping Agency (WADA) en de antidopinggemeenschap wereldwijd 'Play True Day' - een dag die is gewijd aan Clean Sport en bedoeld is om zowel atleten, het sportende publiek en anderen bewust te maken over het belang van de bescherming van schone sport.

De inspiratie voor ‘Play True Day’ is het resultaat van een door WADA georganiseerde onderwijsconferentie in 2013, die werd bijgewoond door 17 Zuid-Amerikaanse landen. Hoewel de viering begon als een klein Zuid-Amerikaans initiatief, bereikte de digitale en sociale mediacampagne van het Agentschap vorig jaar meer dan zes miljoen mensen met tal van individuen en organisaties van over de hele wereld.

Gezien de impact die de COVID-19-pandemie wereldwijd heeft, grijpt WADA dit jaar de kans aan om de wereldwijde antidopinggemeenschap solidair te engageren rond het thema ‘Play Safe on Play True Day 2020’ en vraagt de organisatie om te delen hoe je sport om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Hoe kan je deelnemen? 

Via deze link vind je tal van visuals die je kan gebruiken, zoals frames in verschillende kleuren waarin je jouw foto kan plaatsen om te posten op Facebook of Instagram. 

Doe jij ook mee? Samen voor een ‘clean’ ijshockey! 

 

Posted on April 9, 2020 at 11:00 by CP

News archive