Belgische officials in Play-Off buiten de grenzen heen. Belgische officials in Play-Off buiten de grenzen heen.

Het moet gezegd dat onze Belgische officials zich opnieuw positief laten horen in top buitenlandse competities. Frederic Monnaie doet het hier het uitzonderlijk goed en was reeds 4 opeenvolgende seizoenen linesman in de PO-finale in de Deense top league, waarbij hij vorig jaar ook de laatste wedstrijd van deze finale kreeg aangewezen. Niet slecht als je weet dat Denemarken een A-Pool ijshockey land is.

Dit seizoen maakte een 2de RBIHF-official zijn debuut in een buitenlandse league. In september van dit seizoen zetten Chris Van Grinsven de stap naar de Duitse Oberliga als scheidsrechter. Na enkele weken groeide hij door naar DEL2 waar hij nu ook ingedeeld is in de Play-offs. Een zeer opmerkelijke prestatie in slechts 1 seizoen.

Beide linesman werkte dit seizoen naast hun geregelde buitenlandse aanwijzingen gewoon mee in de Belgische competitie en de BENE-league. Hierdoor genieten onze andere Belgische scheidsrechters mee van de ervaring van deze toppers.

Naast Chris en Fred kwam ook scheidsrechter Tim Tzirtziganis dit seizoen enkele maal met succes aan de face-off in de Deense top league. Naast de intensieve opvolging en ondersteuning van beloftevolle nieuwe scheidsrechters werkte de RBIHF-scheidsrechter groep al jaren mee aan buitenlandse uitwisselingen om doorgroeimogelijkheden aan te bieden aan beloftevolle officials.

De scheidsrechter functie komt langzaam maar zeker meer en meer uit de schaduw en bied een toekomst perspectief voor ex-spelers jeugdspelers. De scheidsrechters functie kan een ideale verlening van de hobby zijn na een actieve spelers carrière en kan is in veel gevallen een bewezen succesvol alternatief voor U19-U20 spelers die net de stap naar de hoogste divisie niet halen.

Heb je interesse of wil je hierover meer informatie aarzel dan niet contact op te nemen met de Referee Development Commissie, zij geven je graag wat meer info over een mogelijke carrière binnen de RBIHF-scheidsrechter groep.

Posted on March 24, 2019 at 13:12 by MV

News archive