Afgelaste wedstrijden niet opnieuw ingepland Afgelaste wedstrijden niet opnieuw ingepland

Competitiewedstrijden ijshockey en inline die vanwege coronabesmettingen zijn afgelast worden niet opnieuw ingepland. Het drukke wedstrijdschema van de komende periode laat hier geen ruimte voor.

Omdat teams hierdoor niet hetzelfde aantal wedstrijden spelen, wordt de eindstand in de competitie op basis van puntpercentage bepaald. Dat heeft het bestuur van de RBIHF in samenspraak met andere betrokkenen besloten.

Ondanks voorzorgen bij clubs zijn er wedstrijden uitgesteld vanwege coronabesmettingen in de selectie van een van de deelnemende teams. Het volle programma de komende weken maakt het lastig deze wedstrijden in weekenden te plannen. Derhalve is de beslissing genomen wedstrijden niet opnieuw in te plannen.

Dit kan ertoe leiden dat teams aan het einde van het seizoen niet hetzelfde aantal wedstrijden hebben gespeeld. Daarom wordt de eindstandin de competitie bepaald door het puntpercentage, het aantal behaalde punten gedeeld door het aantal gespeelde wedstrijden. Bij een gelijk percentage treden de regels in werking zoals die vermeld staan in de reglementen.

Posted on January 21, 2022 at 18:35 by JM

News archive