5de 'Indoor Pond Hockey Classic' opnieuw succes voor Antwerp Phantoms 5de 'Indoor Pond Hockey Classic' opnieuw succes voor Antwerp Phantoms

Sinds 2013 sluit ijshockeyclub Antwerp Phantoms het ijshockeyseizoen af met de Indoor Pond Hockey Classic, een internationaal ijshockeytoernooi voor recreanten. Afgelopen weekend ging bijgevolg reeds de vijfde editie door van dit toernooi.
 
Speciaal aan het toernooi is dat het ijs van Ruggeveld wordt omgetoverd tot twee ‘ponds’ of vijvers en wedstrijden worden in de breedte gespeeld, zoals vroeger op de vijvers werd geijshockeyd, met slechts 3 spelers en 1 goalie op het ijs. Zo’n 300 deelnemers van 36 teams afkomstig uit 7 landen namen vrijdag 21 april om 20h15 de face-off en traden tot zondag 23 april 18h00 tegen elkaar in het krijt, puur voor het plezier. Zaterdag tussen 20h en 20h30 vond er tevens een demo van sledge hockey, de G-sport variant van ijshockey plaats.
 
Naast de Belgische teams namen er deze editie opnieuw teams uit Nederland, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen en... Canada deel. De 36 teams waren opgedeeld in vier poules van 9 teams die telkens een round-robin voorronde speelden. Aan het einde van de eerste ronde promoveerden de beste twee van elke poule naar de eliminatie ronde. ‘Den Antwaarep’, één van deelnemende Phantoms teams, kwalificeerde zich voor de finale door in de halve finales het sterke Nederlandse Frisian Flames te verslaan, winnaars van de 3de editie. De Antwerpenaren namen het vervolgens op tegen Groningen Bulldogs dat in de andere halve finale Oxford Canadians, winnaars van de 4de editie, achter zich liet. Het waren uiteindelijk de Nederlanders die zich tot ‘King of the Pond’ konden kronen.

Posted on April 25, 2017 at 22:04 by RD

News archive