Secretaris-Generaal KBIJF in Harbin, China Secretaris-Generaal KBIJF in Harbin, China

Christian Pierre, de Secretaris-Generaal van de KBIJF verblijft momenteel beroepshalve in Harbin, China. Niettegenstaande heeft zijn verblijf te maken met ijshockey aangezien hij deelneemt aan het inspectiebezoek van de installaties voor de 24ste Winter Universiade die zal doorgaan in Harbin van 18 tot 28 februari 2009. Harbin, de hoofdstad van de provincie Heilongjiang en ligt in het noordoosten van de Chinese Volksrepubliek. De stad staat ook gekend als de Chinese hoofdstad van ijs en sneeuw. Het festival van ijs- en sneeuwsculpturen is trouwens wereldberoemd. De stad telt zo'n 10 ijsstadions en ontelbare tijdelijke openluchtpistes, wat niet te verwonderen is met gemiddelde temperaturen van -15 to -20 °C tijdens de wintermaanden.

 

De ijsstadions zijn top en in België kunnen wij enkele dromen van dergelijke installaties. Op de campus van de Universiteit wordt momenteel gebouwd aan een prachtig ijsstadion met twee ijspistes van Olympische afmetingen, met name een trainingspiste in de kelderverdieping en een volwaardige ijspiste op het gelijkvloers, met seating capacity voor 3.000 toeschouwers.

 

De SG ontmoette ter plaatse Lars Karlsson, sportdirecteur van de Zweedse ijshockeyfederatie, alsook Zhu Zhi Qiang, Vice-Voorzitter en professor van het Instituut voor Lichamelijke Opleiding van de Heilongjiang Universiteit. Zhu is dé ijshockey-autoriteit in China, was zelf profspeler voor de club van Harbin en speelde verscheiden jaren voor het nationale team van China. Kortom, genoeg tijd om te netwerken voor de KBIJF. De SG is terug in België op 5 maart.


Posted on March 2, 2008 at 14:38 by CP

News archive