HYC Herentals nieuwe Beker winnaar HYC Herentals nieuwe Beker winnaar

Afgelopen zaterdag 2 Februari kwamen Ero Renomar HYC en Liege Bulldogs in een uitverkochte Herentalse ijsbaan aan de face-off voor de finale wedstrijd om de BEKER VAN BELGIE 2019.

Herentals begon sterk aan de wedstijd maar verloor Peter Bartek (9) al na 2.46 min van het strijdtoneel omwille van een Elbowing penalty. Het verdedigende spel wat hierop volgde zorgde voor een eerder voorzichtige aanpak waarbij onnodige risico’s door beide teams vermeden werden. De eerste periode werd afgelsloten zonder doelpunten.

Ook de tweede periode verliep moeizaam, verschillende acties aan beide kanten en slechts 2 minor penalties, ook het scorebord bleef onaangeroerd.

In de 3de periode moest er verandering komen en dat gebeurde ook, hoewel Luik aanvankelijk iets meer risico’s nam was het HYC via Shup Preston (64) en Daems Ebe (91) die de break veroorzaakte en 1-0 op het scorebord zette.
Tot in de laatste minuut van de wedstrijd probeerde Bulldogs nog alles uit de kast te halen, maar HYC hield de gelederen tactisch gesloten.

Na 60 minuten nam HYC herentals de felbegeerde beker in ontvangst van voorzitter Pascal Nuchelmans. Herentals mag zich hierdoor opnieuw Bekerwinnaar noemen.

Posted on February 6, 2019 at 08:33 by MV