Nederlandse Play-offs nu zondag in Herentals. Nederlandse Play-offs nu zondag in Herentals.

Sinds afgelopen weekeinde heeft HYC Herentals zich geplaatst voor de Nederlandse play-offs. Naast HYC Herentals strijden ook Den Haag, Tilburg en Heerenveen om de kampioenstitel. Dit seizoen worden de Nederlandse play-offs beslecht in een best-of-seven formaat waardoor er in de komende dagen heel wat ijshockey te zien zal zijn.

Vrijdag speelde Herentals haar eerste wedstrijd in Tilburg en wisten de kempenaars in de eerste periode Tilburg op veilige afstand te houden. Vroeg in de tweede periode stuurde Vincent Morgan de puck voorbij Ian Meierdres de Tilburgse goalie en opende hij hiermee een spannende wedstrijd. 4 minuten later met slecht 4 spelers op het ijs was het Mitch Morgan die de 0-2 op het scorebord zette.
Maar ook aan de kant van Bjorn Stijlen bleef de druk hoog en half wedstrijd lukt de Nederlanders erin om het gat kleiner te maken via een doelpunt van Bjorn Willemse.

In de 3de periode wist Tilburg 2 maal kort na elkaar raak te schieten en met nog 12 minuten op de klok keek HYC neer op een 3-2 achterstand. Een achterstand die ondanks enkele spannende momenten niet meer goedgemaakt kon worden. Na 60 minuten steekt Tilburg de eerste overwinning op zak en brengt HYC aanstaande zondag 2 Maart om 20u00 een spannende wedstrijd naar de Herentalse ijsbaan.

Een ideale gelegenheid voor onze Belgische ijshockey fans om op eigen bodem te genieten van ijshockey van de bovenste plank, en onze Belgen een flinke duw in de rug te geven. Afspraak zondag avond 20u BLOSO park Herentals.

foto : K. Tops

Posted on March 1, 2014 at 01:00 by MV