NHL STERREN IN EUROPA

Zeven jaar na de vorige lock-out, die een heel seizoen duurde, is het weer zover en kan er geen overeenkomst komen tussen de National Hockey League (NHL)en hun PLayers Association (NHLPA).

Terwijl de aanvang van het 2012/13 seizoen voorlopig is uitgesteld tijdens de onderhandelingen tussen beide partijen, hebben een groot deel van de spelers gekozen om elders te spelen en zo hun conditie en ritme op pijl te houden.

Deze NHL sterren zijn dus een heel stuk dichterbij dit jaar, en een korte reis binnen Europa maakt het dan ook mogelijk om sommigen van deze spelers eens live in actie te zien. De meeste van deze spelers zijn verkast naar de rijke Russische competitie,de Kontinental Hockey League (KHL), alwaar momenteel 32 NHL'ers actief zijn. Van het totaal van 139 spelers die de overstap gemaakt hebben zijn er 21 in Tjechie terecht gekomen, 20 in Finland en 19 in Zwitzerland.

Om NHL'ers dichter bij huis te zoeken kan men terecht in de Duitse DEL alwaar er 13 spelen of de Britse Elite League (4 spelers).
Maar wie niet ver kan reizen en toch een NHL speler in actie wil zien, kan terecht in Herentals wanneer het Nederlandse Tilburg Trappers op bezoek komt met Dale Weise van de Vancouver Canucks. Echter, de grote NHL sterren verlichten de hemel bij andere grote Europese clubs. Zo speelt Alex Ovechkin (Washington Capitals) bij Dynamo Moskou (KHL), Jaromir Jagr (Dallas Stars) bij HC Kladno (CZE), Henrik Zetterberg (Detroit Red Wings) bij EV Zug (SUI) en Rick Nash (New York Rangers) bij Davos (SUI).


Posted on October 20, 2012 at 16:57 by MC

News archive