Nationaal team in-line hockey op Kwalificatie tornooi in Oostenrijk. Nationaal team in-line hockey op Kwalificatie tornooi in Oostenrijk.

Deze namiddag is het Belgische Nationaal team senioren in-line hockey aangekomen in Oostenrijk waar zij deelnemen aan het IIHF kwalificatie tornooi. Vanaf  morgen woensdag 22 juni tot en met zaterdag worden er in totaal 4 wedstrijden afgewerkt. Morgen neemt België het op tegen Israël, Donderdag tegen Turkije en vrijdag tegen Letland. Afhankelijk van het behaalde resultaat zullen de Belgen dan hun 4de wedstrijd spelen tegen een team uit de andere pool voor de eind rangschikking.

In-line hockey heeft veel raakvlakken met het ijshockey, maar blijft uniek. In-line schaatsen hebben in vergelijking tot ijsschaatsen toch wel wat beperkingen en net daar hebben de Belgen een voordeel. Het merendeel van de aanwezige teams is samengesteld uit ijshockey spelers die technisch sterk zijn, maar moeilijk op kunnen tegen de wendbaarheid en behendigheid van onze in-line spelers.

De wedstrijden van de kwalificatie zijn live te volgen via http://tournament.hockeydata.net/iihf-inline/ of http://www.platintv.com/

Het is nu afwachten met welke kaarten Israël morgen aan de wedstrijd begint.

Posted on June 21, 2016 at 21:16 by MV

News archive