Winter Youth Olympic Games - Skills Challenge: Renée De Wolf représentera la Belgique Winter Youth Olympic Games - Skills Challenge: Renée De Wolf représentera la Belgique

Antwerp Phantoms' U18-speelster en lid van de nationale damesploeg Renée De Wolf verdedigt binnenkort de Belgische ijshockey-eer op de allereerste editie van de Winter Youth Olympic Games (WYOG) die doorgaan in het Oostenrijkse Innsbruck van 13 tot 22 januari 2012. Op de spelen in Innsbruck zijn er vier events voor ijshockey, met name twee wedstrijdtoernooien (jongens & meis-jes) en twee 'skill challenges' (jongens & meisjes).

Voor de wedstrijdcompetitie werden er naast het gastland teams uit acht verschillende landen geselecteerd op basis van de IIHF-wereldranglijst (mannen en vrouwen) na de 2011 IIHF Wereld-kampioenschappen in mei. De deelnemende teams zijn bijgevolg: Canada, Finland, USA, Rusland, Oostenrijk voor de jongens en Zweden, Slowakije, Duitsland, Kazachstan, Oostenrijk voor de meisjes.

Geen Belgisch team dus dat deelneemt aan het Olympisch toernooi, maar wel één atlete die zich kwalificeerde voor de IIHF 'Skill Challenge', een nieuw IIHF jeugd-event dat zijn intrede doet op de WYOG.

Voor vervolg, klik op de  pdf-link hieronder…


http://www.innsbruck2012.com/


Posted on January 11, 2012 at 14:26 by MK

News archive