Sam Verelst viert titel in DEL2 Sam Verelst viert titel in DEL2

Momenteel gooit Sam Verelst hoge ogen in de Duitse competitie. De 23-jarige Antwerpenaar bouwde een profcarrière uit bij de Fischtown Pinguins en werd onlangs met hen kampioen in de Deutsche Eishockey Liga 2.
De jonge Antwerpenaar heeft alvast jarenlang hard moeten timmeren aan de weg naar succes. “Ik ben mijn carrière begonnen bij Phantoms Deurne, waarna ik voor twee jaar naar Tilburg trok. In die tijd was Mike Pellegrims de enige Belg die actief was in de hoogste Duitse competitie en hij stelde voor om ook naar Duitsland te verhuizen. Zo kwam ik als 14-jarige in Düsseldorf terecht, waar ik zowat vijf jaar speelde en sinds drie seizoenen ben ik fulltime prof bij de Fischtown Pinguins in Bremerhaven.”
Bij Fischtown Pinguins boekte Sam Verelst net zijn grootste succes van zijn carrière. “We sloten de reguliere competitie af als eerste en ook in de play-offs waren we de beste, waardoor we dus kampioen worden. We wonnen de beslissende finalewedstrijd met 3-2 en ik scoorde twee goals. Voor een jonge Belg is dat zeker niet slecht en ik ben dan ook echt trots. De Duitse competitie staat immers een stuk hoger dan de Belgische. Onze laatste 20 matchen waren allemaal uitverkocht. Er waren 15000 aanvragen voor kaarten, maar er mochten telkens slechts 5000 mensen binnen. Als je dan kan schitteren, is dat een echte droom. Nu geniet ik even van wat vakantie in België, maar over twee weken vlieg ik er weer in en beginnen de conditietrainingen. Op 1 augustus moet ik immers al fysieke tests afleggen.”
Foto: © by Eishockey-Magazin (SP) http://www.eishockey-magazin.de/sam-verelst

Posted on May 13, 2014 at 16:25 by AF

News archive