Prachtig WK met mooie winnaar! Prachtig WK met mooie winnaar!

De voorbije weken werden de Wereldkampioenschappen Seniors gespeeld in Parijs en in Keulen. Dit WK werd een succes, met een toporganisatie, supersfeer en knappe prestaties van heel wat spelers, refs, coaches en de hele omkadering. Ook de streaming, gratis & continu beschikbaar, super!
Zweden, met o.a. jeugdig toppertje Nylander (in Calgary geboren en opgegroeid trouwens), de broers Lundqvist, Hedman en Stradman, verloor in de voorronde weliswaar krap van USA (3-4) en Rusland (1-2 aPS); stootte wel vlot door naar de kwartfinales en schakelde dan Zwitserland (3-1) en Finland (4-1) om zo de Finale te spelen.
Finale tegen Team Canada en voor ruim 17.000 toeschouwers werd het een gelijk opgaande wedstrijd waarin Zweden weliswaar op voorsprong kwam, maar de Canadezen verdiend op gelijke hoogte kwamen. Geen van beide teams kon in de verlenging scoren en zo moesten penalty shots het verschil maken. En daarin bleken de Zweden wel efficiënter en groot was de ontlading bij underdog Zweden dat zij de Beker in ontvangst mochten nemen in Keulen zondagavond.

Posted on May 23, 2017 at 22:05 by RD

News archive