HYC HERENTALS WINT BEKER VAN BELGIË HYC HERENTALS WINT BEKER VAN BELGIË

 

HYC Herentals - IHC Leuven Chiefs: 10-2 (4-0,4-2,2-0)

 

Een kwakkel van formaat verspreidde zich als een lopend vuurtje voor aanvang van deze 27ste finale van de Beker van België: Bjorn Steijlen (goalie HYC) zou slechts als 2de goalie mogen optreden... toen de wedstrijd begon stond het bekende #37 tussen de staanders en werd volgens afspraak halverwege de wedstrijd geruild voor Mike Jansen.

Herentals had een studieronde van ruim 10 minuten nodig om toch langs Joep Vercammen een opening te vinden in de goal van Christophe Van Durme. Bij de eerste thee konden beide teams met 4-0 gaan rusten.

Midden in de tweede periode ontsnapte Pierre Camelbeeck om zijn oude teammaat Bjorn Steijlen te grazen te nemen(6-1) en nog eens in de zelfde periode maakte Jesse Raekelboom de tweede Leuvense treffer (6-2).

In de derde periode was Herentals al aan het vieren. Het was Don Geerts, die na een lange afwezigheid wegens een sleutelbeenbreuk, de laatste 2 treffers tegen de netten desponeerde en zo de eindstand op 10-2 bracht.

 

Persbabbel na de wedstrijd:

Vincent Morgan: "C" Herentals: "Dit was mijn tweede Bekeroverwinning. Wij waren de sterksten. Ergens is het spijtig dat er maar één ploeg deelneemt aan het Kampioenschap van Nederland. We kennen dat soort wedstrijden. Dikwijls onderschatten we ook Amsterdam en op het einde moeten we ons dan dubbel plooien."

Dries Steijnen "C" Leuven: "We hebben een goede wedstrijd gespeeld. Het maximum haalbare. We hebben een jonge ploeg en het is normaal dat we fysiek onderuit zijn gegaan. We gaan vannacht nog een feestje bouwen ondanks de nederlaag en de wedstrijd die we morgen in Turnhout moeten spelen."

Danny Gyesbreghs, Coach IHC Leuven: "De eerste 10 minuten hebben we kunnen standhouden....maar dan was ons liedje uitgezongen. Ik ben fier over mijn ploeg". We hebben ons goed geweerd. De inzet was buitengewoon maar de tegenstrever was sterker en de beste ploeg heeft gewonnen."

Mitch Morgan: speler HYC: "We speelden zeker niet onze beste wedstrijd. Ik ben wel tevreden dat ik werd uitgeroepen tot MVP". En dan een gemene vraag van ons: Blijf je volgend jaar hij Herentals ? En als antwoord kregen we een glimlach die niet ja of niet nee zei.

Pieter-Jan Wouters: #18 IHCL: Het deed ons deugd dat een jonge speler (°01.01.1992) uitgeroepen werd tot verdienstelijkste speler van zijn team en daarbij is hij nog en verdediger.

Joris Engel, directie ijsbaan Leuven: "We moesten het doen zonder onze zwaargekwetste topspeler Olivier Bouchard. Hij zal er dit seizoen niet bij zijn voor de Nationale Ploeg.....en het is zelfs niet uitgesloten dat hij stopt met ijshockey".

Marc Verlinden: Bestuurslid KBIJF en medeorganisator. "Het heeft me veel zweet gekost maar ik ben tevreden over de organisatie van deze BvB".


Goals:

HYC Herentals: Vincent Morgan 3, Don Geerts 2, Joep Vercammen 1, Mitch Morgan 1, Jens Engelen 1, Ben Vercammen 1, Matthew Crowell 1.

IHC Leuven: Camelbeeck Pierre 1 en/et Jesse Raekelboom 1.

Beste Spelers - Meilleurs joueurs: HYC Herentals: Mitch Morgan. IHC Leuven: Pieter-Jan Wouters.

Toeschouwers - Spectateurs : 1342

 

Video (RTC Liège):  http://www.rtc.be/sport/rtc-sports/1453573-3

Pictures Kurt Tops (RBIHF): zie LINK hieronder - voir LINK ci-dessous

Pictures eishockey-magazin.de :  https://fotos.web.de/ui/external/9qY56OqOQPa08frO32O4vw06403

 

Pictures + Verslag Hans Eeuwes (NL) : http://home.kpn.nl/h.p.eeuwes/hp.htm 

Verslag IJSHOCKEY.com (NL) : http://www.ijshockey.com/item/4391/herentals-maatje-te-groot-in-belgie 

Twee andere artikelen (NL) van de weblogger Naard Loonen:

http://nardloonen.nl/2013/02/04/toen-ijspret-in-de-walvis-zat/

http://nardloonen.nl/2013/02/05/frozen-final-in-luik/

Twee artikelen op Eurohockey.com (EN) - Deux articles sur Eurohockey.com (EN):

http://www.eurohockey.com/article/2289-herentals-who-else.html

http://www.eurohockey.com/article/2293-frosty-baleen-whale-in-lige.html

Verslag eishockey-magazin.de (DE) : http://www.eishockey-magazin.de/beker-cup-hyc-herentals-ist-belgischer-pokalsieger/archives/13514


Posted on February 3, 2013 at 00:54 by JC

News archive