Belgische scheidsrechters laten weer van zich horen ! Belgische scheidsrechters laten weer van zich horen !

Het is een bijzondere groep… beperkt in aantal, maar groot in prestaties.
Opnieuw laten Belgische officials van zich horen tot ver buiten de landsgrenzen met opmerkelijke prestaties.

Fred Monnaie heeft er een sterk seizoen opzitten, in December was hij reeds aanwezig als linesman op het IIHF-tornooi U20 DIV IA in Frankrijk, vandaag komt Fred Monnaie aan de face-off voor game #5 van de Metal Ligaen Finales in Denemarken waar mogelijk de winnaar van de Deense topleague zal zegevieren. Naast Fred werden afgelopen seizoen meerdere Belgische officials geselecteerd in de hoogste Deense competitie, een bewijs dat onze Belgische krachten het bijzonder goed doen.

Eind Februari kwam Maarten van den Acker reeds in actie Bosnia (SEN DIVIII Qualifier) hij kwam tijdens het 3-daags tornooi 3 maal aan de face-off. Vandaag beëindigen Tim Tzirtziganis en Chris van Grinsven hun IIHF-aanduiding in Spanje (DIVIIB) waar Tim 3 en Chris 5 wedstrijden naar hun toetrokken. Volgende week gaat Hub van Grinsven letterlijk aan de andere kant van de wereld zijn IIHF-tornooi (U18 DIVIII) afwerken in Nieuw zeeland.

Om onze toekomst te verzekeren is het Belgische scheidsrechtercorps steeds opzoek naar nieuwe collega’s. Ex-spelers die de stap naar het zwart-witte team willen zetten. Aarzel niet om ons te contacteren indien je de stap zou overwegen. Wij zorgen voor een gepaste opleiding, afwisselende wedstrijden een toffe groep en een boeiende hobby !!

© foto Kurt Tops

Posted on April 20, 2018 at 19:08 by MV

News archive