Dames ijshockey terug in .. Dames ijshockey terug in ..

14 jaar geleden telden we in België nog 5 dames ijshockey teams, intussen is dat aantal terug gelopen naar 1 in Luik. Patrik Frere heeft deze beperkte groep in Luik met veel inzet in leven gehouden en heeft er nu terug een 2de Belgische team bij in Heist op den Berg.

Mede door de impulsen van Johan Bollue met de organisatie van de Girls Hockey dagen is het aantal ingeschreven dames er de laatste jaren alleen maar op voorruit gegaan. Het leeuwendeel van de dames traint en speelt gemengd met jongens van hun leeftijd. En deze aanpak werpt vast en zeker zijn vruchten af, zeker wanneer we kijken naar het nieuwe talent dat zich bij de jeugd laat zien.

Intussen heeft de Nederlandse ijshockey bond opnieuw een dames ijshockey competitie opgestart waarbij 5 samengestelde Nederlandse teams (Team West , Team Midden, Team Noord , Ice Angels-Zuid en Racoons Groningen) het opnemen tegen de 2 Belgische teams (Liege Grizzlys en Olympia Heist o/d Berg). Grizzlys blijft echter wel verder deelnemen aan de Recreanten league B in België.

Wij hopen nu dat er zich nog speelsters verenigen tot een 3de en 4de  team zodat we ook in België opnieuw kunnen uitpakken met een heuse dames competitie.

De resultaten van deze competitie zijn te vinden tussen de andere competitie uitslagen onder de Leagues knop van onze website.

foto: Olympia Heist

Posted on December 4, 2013 at 10:00 by MV

News archive