Jongens in het buitenland (deel 1) Jongens in het buitenland (deel 1)

Naast de binnenlandse transferronde, hebben we natuurlijk ook wat jongens die in het buitenland aan de slag zijn of beginnen aan een buitenlands avontuur. Ook hen volgen we natuurlijk, dus gaan we de komende ook de “legionairs” even overlopen.
Beginnen doen we met Sam Verelst; de Antwerpenaar heeft de U16/U18 reeksen doorlopen bij Düsseldorf; mooi meegedraaid in de DNL en bij de Seniors in het tweede team in Divisie 4 gespeeld. Vervolgens trok Sam naar Berlijn en speelde een puik seizoen in de Oberliga bij Preussen met 13 goals en 26 assists en trok zo de aandacht van de ambitieuze tweedeklasser Fishtown Pinguins. In zijn 4 seizoenen in Bremerhaven maakte Sam wel en wee mee (o.a. een zware blessure die hem quasi een jaar kostte) en proefde bij moederclub Hamburg Freezers zelf van de Duitse DEL! Een jaartje geleden wisselde de 25-jarige wat verrassend naar Herner EV waar ie het voorbije seizoen mee het mooie weer maakte met 43 scorerpunten en zo ook probleemloos een contractverlenging bij deze Duitse derdeklasser afdwong.
Ook uit het Luikse zijn er jongens die het over de grenzen zoeken; zo de 20-jarige Virgil Delbrassine die België verliet om eerst bij Amiens en Straatsburg zijn jeugdopleiding te vervolledigen, dan naar het Duitse Iserlohn trok om daar van de DNL2 te proeven om tenslotte het voorbije seizoen voor de Beloften van Dijon het ijs op te rijden. De niet eens 17 jaar oude Tanguy Auger, die als jonge knaap bij Luik en Leuven speelde, heeft de voorbije 3 jaar bij Rouen al heel wat opgestoken in de Franse jeugdreksen. Anderen zoeken het zelf overzee; dan denken we aan Hasselaar Jente Wellens, amper 18 jaar, die vorig seizoen in de GMHL speelde bij de Seguin Huskies en voor het komend seizoen bij reeksgenoot Kingsville Kings getekend heeft. Ook voor GMHL heeft Beloften-internationaal Billy Denis gekozen. Na de jeugdrangen bij de Grässtops doorlopen te hebben, speelde ie het voorbije seizoen vaak mee in de eerste ploeg van deze Zweedse derdeklasser en deze zomer trekt Billy naar Ontario om voor de South Muskoka Shield uit te komen.
Volgende keer hebben we het over jongens die o.a. richting Duitsland en Oostenrijk trokken om hun ijshockey dromen waar te maken!

Posted on June 13, 2016 at 20:56 by RD

News archive