HYC Herentals verovert de Beker! HYC Herentals verovert de Beker!

VIEW THE FINALE (Click here)

Gisteravond werd in Herentals de Bekerfinale gespeeld en de protagonisten Replay Herentals en Bulldogs Liège maakten zich op voor deze Frozen Final 2016 in het gezellige Netepark.
Na een eerder aarzelende aanvangsfase met heelwat foutjes aan beide kanten werd de openingstreffer, tot verrassing van de talrijke thuissupporters, door bezoeker Tomasz Cieslicki gescoord. De 26-jarige Bulldog-speler profiteerde van de Luikse power-play (en Melancon en Vercammen zaten op de HYC-strafbank) om zijn ploeg op voorsprong te schieten!
Dit schudde de HYC-spelersbank blijkbaar wakker want de situatie werd nog voor het einde van de eerste periode duidelijk rechtgezet met 4 snelle doelpunten van de Kempenaars. Tyler Melancon, Jens Engelen, Bryan Kolodziejzcik en Ben Vercammen troffen raak! Zeker het aandeel van #77 was opvallend te noemen; want Kolo was bij elke bij treffer betrokken met of een assist of een doelpunt!
Ook Bulldogs-coach Paul Vincent had gezien dat goalie Jean Cornelis niet zijn beste wedstrijd speelde en bracht Cup-goalie Tom Prodi bij de start van de 2de periode en de Luikse stand-in maakte zijn rol helemaal waar. HYC drukte het gaspedaal in en zeker met hun eerste lijn was Herentals duidelijk te snel en te sterk voor opponent Liège. Mitch Morgan scoorde 2x en ook Melancon kon zijn 2de treffer van de avond aantekenen. Met verschillende knappe interventies verhinderde bezoekende goalie Prodi dat de score nog verder opliep. De enkele Luikse tegenprikken waren voor de thuisgoalies Mike&Mike geen probleem. Inderdaad, precies halweg de 2de periode werd Mike Jansen afgelost door Mike Gysbrechts in de HYC-kooi.
In een overbodige derde periode nam HYC gas terug, de Bulldogs raakten door een niet gesanctioneerde charging van Trevor Hunt wat gefrusteerd en lieten zich verleiden tot enkele nutteloze vechtpartijen. Getuige daarvan de 88 strafminuten die Refs Tzirtziganis en Hub Jr Van Grinsven moesten uitdelen aan beide teams in die derde periode. Ondertussen hadden Brian Kolo en Ben Vercammen de score nog wat opgevoerd voor Replay, maar het was Bryan’s jonge broer, Andy Kolodziejzcik, die nog kon tegenscoren voor Liège en zo de 9-2 eindstand vastlegde.
De 1.250 toeschouwers zagen hoe HYC-captain Vincent Morgan, na tot Herentalse MVP van deze wedstrijd gekroond te worden, de indrukwekkende Beker van België fier in de lucht duwde en aansluitend het volledige HYC-team, spelers en staff, hun gouden medaille in ontvangst namen! De Luikse spelersgroep, moe gestreden en wat ontgoocheld natuurlijk, kregen ook hun medailles overhandigd na deze voor hen zware Finale-strijd. En aansluitend werd er natuurlijk flink gevierd in de feestzaal in het Netepark!

Posted on February 14, 2016 at 11:32 by RD

News archive