NEDERLANDSE TOPREFEREE ILSE ROBBEN (39) OVERLEDEN NEDERLANDSE TOPREFEREE ILSE ROBBEN (39) OVERLEDEN

Gisteren, 27 september 2009, is de Nederlandse Ilse Robben (39) na een ongelijke strijd van ons heengegaan. Robben was ook één van de betere 'linesman' uit zowel de Nederlandse als de internationale competitie. Ze startte als internationale in 1997 en floot op vele Wereldkampioenschappen Dames en bereikte de wereldtop tijdens de Olympische Spelen van Salt Lake City en Turijn. Drie jaar geleden werd bij haar borstkanker vastgesteld, ze overwon de ziekte en herbegon opnieuw in de Nederlandse Eredivisie. Tot vorig jaar september toen ze tijdens een ijshockeywedstrijd in elkaar zakte en dringend naar het hospitaal in Tilburg diende overgebracht te worden.

Voor haar refereecarrière was Ilse Robben actief als speelster. Gedurende jaren speelde deze dame uit Goirle (Nederlands-Belgische grens) in België bij Whitephantoms (een samengaan van de damesploegen van Turnhout en Deurne).

Namens de KBIJF en alle Belgische ijshockeyliefhebbers wensen we haar familie en kennissen veel sterkte toe bij het verlies van deze moedige en gedreven ijshockeyliefhebster.


Posted on September 28, 2009 at 17:50 by JC

News archive