Eerste Oefenwedstrijd voor U20; leerrijk en waardevol! Eerste Oefenwedstrijd voor U20; leerrijk en waardevol!

In het kader van de Wereldkampioenschappen U20 in januari speelde onze nationale selectie een eerste oefenwedstrijd tegen Oranje.
Onze noorderburen; die een reeks hoger spelen en hun voorbereiding al in september aangevat hebben, waren duidelijk beter op elkaar ingespeeld en als team veel efficiënter dan onze jonge wolven. Alhoewel het spelbeeld an sich slechts een licht overwicht gaf aan Team Oranje waren hun aanvallen sneller, efficiënter en stond het na de eerste periode al 0-4. De Belgische aanvallen waren er wel met wat kansen voor o.a. Bram Klijsen, Stefaan Swennen en Tanguy Auger, maar scoren lukte niet. In de 2de periode werd het spel wat virieler maar geen van beide teams kon hier werkelijk van profiteren. Voor het Belgisch Team een opsteker dat 3 penalty kills afgeweerd werden en zo gingen we de derde periode in met een 0-5 achterstand. Na Seppe Stroobants in de eerste en Bruce Hallewaert de 2de periode mocht Anthony Gubbels het Belgisch doel voor de derde periode verdedigen. Team Belgium moest nog 2 tegendoelpunten toestaan en ondanks hard werken kon het de kansjes niet verzilveren.
Nederland U20 klaar voor zijn WK in Estland dat start op 11 december; het Belgisch Team heeft nog wat tijd. Onder leiding van Domien Van de Locht en Peter Van Eemeren zal de definitieve WK-selectie de komende weken verder werken aan slagkracht en tactiek om in Spanje goed voor de dag te komen begin 2017.

Posted on December 2, 2016 at 01:57 by RD

News archive