Bekerfinale ; topper vol spanning! Bekerfinale ; topper vol spanning!

Vorige zaterdagavond werd in de de Luikse Mediacité de Bekerfinale gespeeld tussen Bulldogs de Liège en HYC Era Renomar Herentals. De arena was al 2 weken uitverkocht en bij de opwarming van beide teams stoomden de supporters reeds de hall vol sfeer! Na de spelersvoorstelling floten de refs de wedstrijd op gang en na 23 seconden hoorden de ruim 1.700 fans al de buzzer! Op assist van Akim Ramoul en Jordan Paulus kon goalgetter Cheyne Matheson zijn Luik al op 1-0 voorsprong knallen. Van een koude douche gesproken en het duurde ook even, mede dankzij een puik spelende Bulldogs goalie Tom Prodi, voor de mannen van Jan Andries konden gelijkmaken. In de 9de minuut was het dan zover ; HYC topscorer Shawn Hulshoff kon op aangeven van Trevor Hunt en Mitch Morgan de 1-1 tegen de netten knallen. De HYC fans waren nog volop van deze treffer aan het genieten, toen Luik alweer op voorsprong klom! Amper 25 seconden na de 1-1 knalde Alex Bremer, op aangeven van Gaetan Rondia en Michael Distate, de 2-1 voorbij HYC goalie Kevin Van Looveren. En ondanks talrijke kansjes aan beide kanten stond het aan de eerste dweilpauze nog steeds 2-1 voor Luik.

In de 2de periode drukten de bezoekers uit Herentals steeds meer naar voren en het gouden trio van HYC, Hulshoff, Hunt, Morgan, slaagde erin om in de 28ste minuut, nu via #67 Mitch Morgan, de rood-witte brigade weer op gelijke hoogte te brengen. De druk bleef aanhouden, maar de defensie van de Bulldogs bleef overeind en de score op 2-2 steken.

In een intense 3de periode voelde je de drang van Herentals maar scoren lukte de Kempenaars niet meer; de strafbank wel werd drukker bezocht maar de Luikse Bulldogs konden 4 man-meersituaties niet benutten. Nadat Bulldogs Coach Paul Vincent in een time-out de richtlijnen voor de slotfase aan zijn team nogmaals duidelijk stelde, slaagde het Limburgs duo Kai Willems-Akim Ramoul erin maatje Matheson aan te spelen die met zijn 2de van de avond de 3-2 voor Luik aantekende. Met nog 3 minuten te gaan, moest HYC nu vol voor het offensief kiezen; maar scoren lukte niet. HYC ruilde voor de slotminuut de goalie in voor een bijkomende forward maar het waren de Bulldogs die eerst konden scoren! Met een emptynetter van Alex Bremer op assist van Nick Rivait kon de Luikse aanhang zich in het feestgedruis storten. Bulldogs Luik winnen 4-2, in de derde aanloop, van HYC eindelijk de Beker. Voor HYC is dit zonder twijfel een bijkomende motivatie om eind februari met de Final Four op het menu; revanche te nemen en de Belgische landstitel te pakken!

Posted on February 8, 2018 at 08:06 by RD

News archive