De winterspelen zitten er bijna op. De winterspelen zitten er bijna op.

Met nog 2 dagen te gaan komt de sluitingsceremonie van de winterspelen in Sochi steeds dichter bij.
Voor het ijshockey volgen er nog 2 schitterende wedstrijden met vandaag USA-FIN om 19u en morgen zondag treft de ex-wereldkampioen Zweden de ex-Olympisch kampioen Canada.

Meteen komt er ook een einde aan het Sochi house in Liedekerke waar de Belgische prestaties de afgelopen 2 weken nauwgezet werden opgevolgd en gelijk maken we ook de start van de Paralympics die op 7 maart van start gaan. En ook daar zullen 2 Belgische atleten deelnemen.
Oost-Vlamingen Denis Colle (25, Sint-Martens-Latem) en Jasper Balcaen (21, Maarkedal) staan voor hun eerste deelname aan de Paralympische Spelen.

Naast de ijshockey finale die live op groot scherm zal uitgezonden worden in Liedekerke (Sochi house) is er ook extra aandacht voor de paralympische wintersport. Om 16u kan je op groot scherm kennismaken met de verschillende paralympische wintersporten en wordt de paralympische selectie gepresenteerd. Aansluitend (16u15) kan het publiek genieten van een live demo sleehockey. Deze paralympische variant van ijshockey is een zeer intensieve en spectaculaire G-sport, waarbij de spelers in een speciale slee (prikslee) ijshockey spelen.

Posted on February 22, 2014 at 14:15 by MV

News archive