IIHF-congres te Montréal, Canada - Dag 2 IIHF-congres te Montréal, Canada - Dag 2

Vandaag, 21 mei was een belangrijke dag voor de IIHF-familie. Tijdens de ochtendsessie werden immers de verkiezingen gehouden van de council - de Raad van Beheer - voor de periode 2008-2012. Veel wijzigingen hield dit niet in hetzij enkele nieuwe leden. De IIHF council ziet eruit als volgt (ingekaderd).

De IIHF-council nam ook officieel afscheid van Chris en Jeannine Clement die de KBIJF 17 jaar lang op het IIHF-congres hebben vertegenwoordigd. Zij kregen een staande ovatie. In zijn afscheidspeech, deed onze Voorzitter Chris Clement een emotionele oproep aan de council-leden om de kleine federaties niet te vergeten. 'We hebben nood aan een sterk bestuur', zei Chris. Als lid van de council ben je ook een beetje gevangene van een structuur, maar ik hoop dat jullie niet vergeten dat ook de kleine federaties een belangrijk deel uit maken van de IIHF-familie.' Dat zijn pleidooi voor de kleine federaties fel gesmaakt werd, bleek uit de vele felicitaties dat onze Voorzitter achteraf  kreeg van vele collega-voorzitters hier op het Congres.

 

Tijdens de namiddagsessie vond een workshop plaats met als topic de wijzigingen in de bylaws van de IIHF Regulations die de volgende dagen zullen worden gestemd.


IIHF-Council

Voorzitter - Président: René Fasel (SUI)

Ondervoorzitters - Vice-présidents:

Azië-Asie: Shoichi Tomita (JAP); Europa-Europe: Kalervo Kummola (FIN); Americas-Amériques: Muuray Costello (CAN)

Leden-Membres: Ernest Aljanic (SLO), Frank Gonzalez (ESP), Frederick Meredith (GBR), Juraj Siroky (SVK), Christer Englund (SWE), Alexander Medwedev (RUS), Toni Rossi (USA).

Auditors-Auditeurs: Johnny Bauman (SUI), Hans Dobida (AUT), Kai Hietarinta (FIN).


Posted on May 21, 2008 at 23:46 by CP

News archive