IHCL U12: Eèn goal te kort om U13 tornooi te winnen in Caen (FRA) IHCL U12: Eèn goal te kort om U13 tornooi te winnen in Caen (FRA)

Tijdens het pinksterweekend nam de U12 van Leuven deel aan het tornooi van "Les plages du débarquement" in Caen (Fra). De eerste twee dagen werden alle wedstrijden in hun poule gewonnen en dit als enige van de deelnemers over het hele tornooi. De twee eerst gerangschikte per poule kwamen de derde dag uit in een play off met 4.

Uiteindelijk heeft de laatste match van het tornooi beslist over de eindwinnaar. IHCL moest winnen, ACBB uit Parijs had genoeg aan een gelijkspel. In de poules werd het sterke ACBB (dit was hun enige verliesmatch) door Leuven verslagen met 2-1, kon IHCL dit sterk staaltje overdoen in de laatste match ? De Belgen hadden de opdracht hun beide topspelers ( nr. 17 en 22 ) weg te houden van hun goalie en dit is zeer goed gelukt maar met het nadeel dat er ook door Leuven niet gescoord werd. Weg tornooiwinst maar met opgeheven hoofd en zonder één match te verliezen maar met één goal te kort keerden ze weer naar Leuven.


De deelnemende ploegen waren / Les équipes participantes étaient:      

Ducs d'Angers, ACBB (Athlétique Club Boulogne-Billancourt) Paris, Albatros Brest,  Drakkars Caen 1 & 2, Dunkerque Corsaires, IHC Leuven, Comètes de Meudon, Corsaires de Nantes NAHG (Nord Atlantique Hockey sur Glace), Remparts de Tours.


Posted on May 23, 2012 at 18:15 by MK

News archive