Luik op voorsprong, Flyers in de finale Luik op voorsprong, Flyers in de finale

De eerste finalist in de titelstrijd in de Beneleague is bekend. Unis Flyers Heerenveen won voor de tweede keer in twee dagen van UltimAir Hijs Hokij en bereikte daarmee de eindstrijd. In de andere halve finale won Luik het openingsduel tegen Heylen Vastgoed Hyc Herentals. Die serie gaat zondag verder.

Voor ruim 2100 toeschouwers plaatste Heerenveen zich zaterdagavond in eigen stadion voor de finale om het kampioenschap in de Beneleague. In Thialf pakte Martijn Oosterwijk een shutout in de 4-0 overwinning voor de thuisploeg. Trevor Hunt zette Flyers na ruim een kwartier spelen op voorsprong. Roope Nikkila, vrijdag al goed voor twee goals, verdubbelde het Friese doelpuntenaantal vroeg in de tweede periode en Jasper Nordemann en Lars den Eden scoorden negen minuten voor tijd binnen 24 seconden ieder een keer om de overwinning definitief binnen te slepen.

Aan het eind van het duel liepen de gemoederen nog een beetje op, waardoor het totale aantal strafminuten opliep naar 147. Voor Den Haag eindigt daarmee het lopende seizoen. De ploeg van Chris Eimers won de Nederlandse beker en het kampioenschap, maar ziet Heerenveen doormarcheren in de Beneleague-play-offs. Die ploeg moet nu afwachten wie komend weekeinde de tegenstander wordt.

Luik Bulldogs heeft daarvoor op dit moment de beste papieren. Voor 550 toeschouwers won de Waalse ploeg de eerste wedstrijd in de best-of-three tegen Herentals met 4-0. Troy Passingham bracht de shutout op zijn naam. Bulldogs liep in de eerste periode al uit naar een 2-0 voorsprong via goals van Oscar Delbrassine en Alexandre Bremer. Een shorthanded goal vlak voor het einde van de tweede periode van Bryan Henry vergrootte de voorsprong daarna, terwijl in de slotpeirode Levi Smeets nog succesvol was.

Luik en Herentals staan zondagavond opnieuw tegenover elkaar, maar dan is Hyc de thuisclub. 

Posted on March 20, 2022 at 00:16 by JM

News archive