RECORDAANTAL TRANSFERS NAAR COLDPLAY RECORDAANTAL TRANSFERS NAAR COLDPLAY

Nog nooit werden er zoveel transfers aangevraagd als dit jaar! 121 in't totaal waarvan 69 naar Coldplay Mechelen. De helft hiervan zijn spelers onder de 14 jaar. Dit succes moet een reden hebben en daarom spraken we met de ijsbaaneigenaars Philip Daelemans (PD) en Gunter Bosmans (GB) en sportief verantwoordelijke Gert Peeters (GP). Red: "Hoe verklaart U dit succes"? GP: "Wij trachten grotemensenhockey voor kinderen te brengen" waarop PD en GB aanvullen: "We leggen de nadruk op kwaliteit, opvoeding, discipline en gezonde agressiviteit". "En in België is er bij de jonge jeugd enorm veel kwaliteit aanwezig en niet alleen bij ons". Onze oren wisten niet wat ze hoorden toen voornoemd trio in hun dromen zelfs gedacht had aan een Nationale Ploeg op de Olympische Spelen.

De U12 van Coldplay (naam van een muziekgroep) speelden dit jaar 44 wedstrijden waarvan verschillenden in het buitenland waar ze felicitaties kregen van Russische en Tsjechische coaches. Volgend seizoen hopen ze minstens één team te kunnen inschrijven in de U10, U12 en U14, alsook een Developmentteam en één of meerdere recreantenteams. De 3 verantwoordelijken wensten ook nog te benadrukken dat ze veel steun ontvangen van de stad Mechelen bij het organiseren van hockeykampen.

Een gemene slotvraag van ons: "De ijsbaan van Leest heeft geen Europese of Noordamerikaanse afmetingen. Is dat geen probleem"? PD en GB: "Wij denken ook op lange termijn....en aandringen op dit moment heeft geen zin. Op korte termijn kunnen we zeggen dat de ijsbaan van Mechelen(Leest) op 16 september terug zal openen."

Red: "Bedankt"


Posted on June 9, 2011 at 18:29 by JC

News archive