Flyers staat na zege in Luik op drempel Beneleague-titel Flyers staat na zege in Luik op drempel Beneleague-titel

Roope Nikkila had een goal en een assist namens Unis Flyers Heerenveen, dat in Luik een reuzenstap zette in de richting van het kampioenschap. Martijn Oosterwijk had de shutout in de 0-2 zege van de Friezen tegen Luik Bulldogs.

Heerenveen plaatste zich vorig weekeinde ten koste van Den Haag voor de finale om het kampioenschap in de Beneleague, Luik wist afgelopen dinsdag uiteindelijk Herentals van zich af te schudden. Daarmee stond de best-of-three finale in de grensoverschrijdende competitie vast. Vanavond werd het eerste duel gespeeld in Luik, dat het thuisvoordeel heeft in de finale. Dat was echter na het laatste fluitsignaal van de refereen Tim Tzirtziganis en Chris van Grinsven niet meer zo.

Maar liefst 1500 toeschouwers waren aanwezig in Mediacité in Luik om te zien of Bulldogs de zege kon pakken en daarmee een grotere kans zou hebben om voor het eerst een kampioenschap in de Beneleague te pakken. De Luikse formatie pakte dit jaar de beide hoofdprijzen in België en zou met de Beneleague-titel de treble kunnen binnenhalen en daarmee het beste seizoen uit de clubgeschiedenis. Heerenveen verloor juist zowel de eindstrijd om de nationale beker als om de Nederlandse landstitel. De finaleserie tegen Luik is de derde en laatste kans op een hoofdprijs.

Flyers heeft nu twee kansen om die hoofdprijs ook daadwerkelijk binnen te slepen. De enige twee doelpunten in het duel vielen in de tweede periode. Dertig seconden na de hervatting schoot Lars den Edel raak op een assist van Nikkila. Een straf wegens headbutting tegen Tomas Trnka, gevolgd door een penalty tegen Bryan Henry was zeven minuten later het buitenkansje dat Flyers zich niet liet ontnemen. Deze keer schoot de Finse aanvaller van Heerenveen zelf raak.

Het tweede duel in de finaleserie tussen Luik en Heerenveen wordt zondag gespeeld in Friesland. Als Flyers wint, is de ploeg kampioen. Als Luik de overwinning uit het vuur sleept, moet een derde duel de beslissing brengen. Die wedstrijd wordt indien nodig dinsdagavond vanaf acht uur gespeeld.

Posted on March 27, 2022 at 00:17 by JM

News archive