ERA RENOMAR HYC Herentals Belgisch Kampioen ERA RENOMAR HYC Herentals Belgisch Kampioen

Afgelopen zondag viel het doek over de Belgische competitie in de hoogste Nationale divisie met de finale van de Final-4 tussen ERA RENOMAR HYC Herentals en BULLDOGS Luik op de ijsbaan in Mechelen. Hoewel de affiche een herhaling van de Beker van Belgie was, zag het wedstrijdverloop er toch wel wat anders uit.

Herentals zat gelijk van bij de start bovenop Luik en wist al na 5 minuten speeltijd de puck voorbij een hard werkende Stef Verhulst (#33) te spelen, Herentals hield de druk hoog en bleef gevaarlijk waardoor na afloop van de eerste periode BULLDOGS al op een 2-0 achterstand aankeek. In de 2de periode leek aanvankelijk het tij te keren wanneer BULLDOGS al vroeg in de periode de aansluiting zocht, en zelfs na een counter van Herentals net over halfweg, lukte Luik er enkele minuten later weer in om het gat opnieuw dicht te rijden.

Wanneer Herentals het tempo een laatste keer opvoerde, kon Luik niet anders dan toekijken hoe een sterk spelende Ben Vercammen (#10) en Shupe Preston (64) samen goed voor 5 doelpunten de score verder lieten oplopen.

In de 3de en laatste periode liep de score nog verder uit tot 8-2 in het voordeel van ERA RENOMAR HYC Herentals waarna zij ook de Belgische kampioenstittel van voorzitter Pascal Nuchelmans in ontvngt mochten nemen.

Herentals heeft duidelijk nog heel wat marge en beloofd dan ook een vervelende tegenstander te worden in de komende BENE League Play-off die aanstaande weekeinde starten.
Het zullen vast en zeker nog een paar spannende weken worden voor de club en de talrijke supporters !

Posted on March 4, 2019 at 07:17 by MV

News archive