Paul Vincent nieuwe bondscoach Paul Vincent nieuwe bondscoach

De Koninklijke Belgische IJshockey Federatie heeft het genoegen u de naam van de nieuwe bondscoach mee te delen. Het nationale team zal voortaan onder de sportieve leiding staan van Paul Vincent. Deze 38-jarige Amerikaan is momenteel ook hoofdcoach bij HYC Herentals, dat als enige Belgische team aantreedt in de Nederlandse Eredivisie.

Dhr. Hub van Grinsven, bestuurlijk verantwoordelijke voor het nationale team, licht de beslissing van de KBIJF toe:

“Wij gaan met Paul Vincent in zee omdat hij een heldere kijk heeft op onze sport en hij kan/wil die visie ook perfect uitdragen. Het is niet de eerste keer dat het nationale team onder het bewind van een buitenlandse coach komt te staan, maar er staat nu wel voor het eerst iemand van zo’n hoog niveau aan het sportieve roer. We hebben met hem een meerjarenplanning uitgewerkt en voor de uitvoering van die plannen gaan we nu eerst ook nog op zoek naar twee assistent-coaches om hem bij te staan.”

De nieuwe bondscoach Paul Vincent is alvast heel vereerd met zijn nieuwe functie:

“Voor mij is dit een nieuwe stap in mijn trainerscarrière en het is meteen een hele grote. Als coach van HYC Herentals ken ik natuurlijk al het merendeel van de spelers van het nationale team, maar iedereen begint met een propere lei en elke speler zal zich nu moeten bewijzen. Ik ben niet hier om vrienden te maken en zal alleen de beste spelers toelaten tot de selectie. Favoritisme moet men van mij niet verwachten. Ik wil het nationale team hogerop brengen en dat kan alleen als men omringd is met het beste van het beste.”

Aanvoerder Vincent Morgan verwoordt de reactie van de spelersgroep:

“Ik heb Paul Vincent leren kennen als coach bij HYC Herentals en ik ben echt onder de indruk van zijn kennis van het spel en de manier waarop hij die overbrengt. Door zijn indrukwekkende spelerscarrière heeft hij immens veel ervaring opgedaan en staat hij enkele stappen verder dan wij. Hij is heel gedreven en heel gemotiveerd en dat zal het niveau van het nationale team ongetwijfeld ten goede komen.”

Posted on November 21, 2013 at 18:38 by AF

News archive