JAN BERGMAN OVERLEDEN JAN BERGMAN OVERLEDEN

Vandaag 7 juni 2009 omstreeks 10u overleed de heer Jan Bergman, voormalig Secretaris-Generaal van de KBIJF. Jan, Nederlander met Zweedse roots, werd amper 82 (°24.01.1927). Pas een goede maand geleden was hij van zijn Rijkevorsel (Stevennekens 111) naar Beerse verhuisd.

Jan kennen we als een duivel-deed-al. Honderden heeft hij er leren schaatsen bij de Antwerpse Clubs HYC Herentals, Phantoms Deurne, White Caps Turnhout, Olympia Heist op den Berg en Griffoens Geel. Zijn devies was altijd: "leer eerst gaan om daarna te lopen = leer eerst schaatsen en koop daarna een ijshockeykostuum". Daarvoor was hij speler (ik denk bij Den Haag), kwam naar België en sloot zich in 1971 bij de KBIJF aan. Hij kwam aan de kost als scheepskok en ook thuis kookte hij graag voor de vrienden. Jan was ook gedurende een tiental jaren arbiter. 

In 1989 werd hij Secretaris-Generaal van de KBIJF. Dit zou hij tot in 1995 blijven tot hij de stok doorgaf aan Jeannine Clément. Hij zorgde dat de "News Inform" elke maandag op tafel lag en nooit vergeten we de perfekte organisatie van de Wereldkampioenschappen Poule D in 1989 in België. Later werd hij door voormalige voorzitter Chris Clément tot "Ere-Secretaris-Generaal" benoemd. Donderdag 11 juni om 14uur wordt er tijdens een plechtigheid afscheid genomen van Jan in het crematorium van Turnhout.

In naam van het Bestuur van de KBIJF en alle leden wensen we veel sterkte toe aan Mevrouw Bergman, de kinderen en de familieleden bij dit heengaan.


Posted on June 7, 2009 at 11:58 by JC

News archive