HELLO PLAYER DEVELOPMENT MODEL HELLO PLAYER DEVELOPMENT MODEL

Van 24 tot en met 26 februari ging het 2e luik van het nieuwe development model van de RBIHF "Hello Player" van start op de ijsbaan in Mechelen. 44 geselecteerde spelers van alle Belgische U16 teams kwamen bij elkaar en werden 3 dagen ondergedompeld in het ritme van een internationaal kampioenschap.

Alle spelers werden in twee teams ingedeeld die het drie dagen tegen mekaar opnamen.
Iedere dag begon met een ijstraining en in de vooravond werd er een wedstrijd gespeeld. De deelnemers werd getoond wat een degelijke wedstrijdvoorbereiding inhoud en de ijstrainingen werden afgewisseld met off-ice theorie lessen of clinics.  Veel informatie voor de jonge spelers die ze hopelijk mee naar hun eigen team nemen en daar ook gaan toepassen.

Met dit initiatief willen we jonge spelers beter voorbereiden en voldoende bagage meegeven om te slagen in een eventuele volgende stap naar het Nationaal team U18.

Off-ice warm-up en cool down, food clinics, brakeout systemen, game situation roles en algemene wedstrijdvoorbereiding waren dan ook de aandachtspunten van dit kamp. Veel enthousiasme en inzet zagen we bij alle deelnemers !
Volgende stap is het spelen van enkele oefenwedstrijden ter voorbereiding van de deelname aan een Internationaal Toernooi in Oostenrijk.

Met dank aan coaches
Johan Bollue
Marc Fransen
Tom Goossens
Domin van der Locht
Gert Michiels
En Equipement manager Danny Reynders

Posted on March 15, 2020 at 16:15 by MV

News archive