Nieuwe coach en extra spelers voor Olympia Heist op den Berg Nieuwe coach en extra spelers voor Olympia Heist op den Berg

Na meerdere gesprekken met diverse coaches en spelers zijn er enkele namen bekend die volgend seizoen voor Olympia Heist zullen aantreden.

Als coach/trainer 1ste team en opleiding van de jeugdteams komt Ben Quesnel naar Olympia Heist. Ben staat in de Belgische ijshockeyboeken bekend als de man die het nummer 7 bij Griffoens Geel onsterfelijk maakte.

Benoit Quesnel werd geboren op 28 januari 1962 in Montréal (CAN). Na een typische Canadese jeugdopleiding speelde hij van 1981 tot 1985 aan de St-Lawrence University in Canton, New York  (NCAA division I).

In 1986 werd hij door Griffoens Geel aangeworven en kreeg direct de functie van speler-trainer-coach opgespeld. Ben speelde zijn eerste wedstrijd op Belgische bodem (met o.a. Jan Horemans en Tim Vos) op 10 oktober 1986 in Heist-op-den-Berg waar slechts in de slotminuten met 7-6 verloren werd. Hij bleef het gezicht van Griffoens Geel tot in 1996.

Dan verhuisde hij, samen met enkele ploegmaats, voor een jaartje Eindhoven (Eredivisie NL) om daarna naar Geel terug te keren. In 2006 kwam hij terecht bij Haskey Hasselt als speler en daarna ook als jeugd trainer. Vanaf seizoen 2008 tot en met 2013 was Ben trainer van het 1ste team en de jeugdteams.

In 1991 was Ben Quesnel tweede in de trofee "Gazet van Antwerpen" (Beste Belg en beste buitenlander in de Belgische competitie).
Naast ijshockey is basketbal zijn grote passie.

Ben Quesnel staat bekend als een zeer harde werker en als iemand die door zijn inzet en karakter een team naar absolute hoogten kan leiden.

Als extra spelers hebben volgende spelers toegezegd: Marek Ziarny en Peter Bartek.

Ziarny Marek (°12.11.1979) doorliep alle juniorencategorieën bij Zvolen (Slowakije) en speelde in de Slowaakse eerste Divisie bij de clubs Trebisov, Priedvidza en Detva.

Marek kwam in 2003 naar België waar hij voor 2 seizoenen bij Olympia Heist terecht kwam. In 2005 ging hij voor 1 seizoen naar Leuven om daarna (2006) nog voor 1 seizoen naar Olympia terug te keren. Daar speelde hij een reuzeseizoen en werd algemeen aanzien als de beste speler uit de competitie. Toen besloot Marek om naar HYC te verhuizen (2007) om een jaar later definitief te verhuizen naar Turnhout waar hij 6 seizoenen verbleef.

Peter Bartek (°Trencin 25.04.1978) bracht het in Slowakije tot jeugdinternationaal alwaar hij aantrad bij de topploegen als Trnava, Puchov en Trencin. De volgende jaren was hij actief bij Slowaakse en Tsjechische ploegen op het allerhoogste niveau.

In 2003 begon zijn buitenlands avontuur bij Tours (FRA) en ging daarna, op aanraden van zijn broer Maros, naar Phantoms Deurne. In 2007 vond hij zijn thuis in Turnhout.

Peter won 4 x de Beker van België en won 2 titels met White Caps Turnhout. Tijdens de Black Tie Party van maart 2012 werd hij uitgeroepen tot "Beste Verdediger" uit de Belgische competitie.

Bron: Olympia Heist

Posted on April 23, 2014 at 08:00 by MK

News archive