RDP-online opleidingen gaan gewoon door ook tijdens lockdown. RDP-online opleidingen gaan gewoon door ook tijdens lockdown.

Belgisch ijshockey blijft (on-line) gewoon verder draaien. Nu misschien nog meer dan ooit tevoren profiteren heel wat leden ervan hun vrije tijd tijdens lockdown online te gebruiken met het volgen van RBIHF-opleidingen.

Reeds verschillende jaren doet de RBIHF er alles aan om clubscheidsrechters te ondersteunen met specifieke opleidingen. Sinds vorige jaar is het on-line aandeel sterk toegenomen en kunnen onder andere de scheidsrechters opleiding Level-1 en Level-2 voor 75% online afgehandeld worden.

Zopas beëindigden alweer 33 kandidaat level-1 scheidsrechters hun theoretische onlineopleiding. Zij behaalde een gemiddelde score van meer dan 95% en zullen van zodra er weer gesport kan worden uitgenodigd worden voor hun praktische beoordeling. Voor deze eerste Nederlandstalige opleiding van het seizoen waren bijna alle Belgische clubs vertegenwoordigd; Antwerp Phantoms (4), HYC Herentals (4), Chiefs Leuven (3), Liedekerke Lions (18), IJshockey Heist op den berg (1), Coldplay Mechelen (4), Haskey Hasselt (1).

Volgende week op 12 November gaan we online van start met het theoretische deel van de RDP-scheidsrechter opleiding Level-2. Deze onlineopleiding wordt gegeven in 5 delen telkens van 19.30u tot 20.30u op volgende data: 12, 19 en 26 november en 3 en 10 december.
De L2-scheidsrechter opleiding is evenzeer voor iedereen ouder dan 14jaar toegankelijk, Je hoeft niet in het bezit te zijn van een L1 certificaat om deze opleiding te volgen. Deze opleiding is gericht op het leiden van jeugdwedstrijden U12-U14-U16 en REC. Na het behalen van het theoretische deel zal ook een praktische evaluatie volgen bij het herstarten van de competitie.

Heb je vragen, contacteer het RDP-team dan per email rdp@rbihf.be of klik hier en schrijf je onmiddellijk in.

Posted on November 3, 2020 at 11:07 by MV

News archive