NIEUWE KANS VOOR BELGIE U20 NIEUWE KANS VOOR BELGIE U20

Na een respectabele vierde plaats tijdens de U20 WK in Tallinn (Estland) vorig
jaar, waar de Belgische nationale ploeg vijf punten behaalde, is het nu de kans
om er een schepje bovenop te doen en voor een medaille te spelen.

Van 12 t/m 18 januari mag België U20 aantreden op het Divisie II Groep B Wereld Kampioenschap in Novi Sad, nabij Belgrado, Servië.

In de oude Pionir ijshal van 1978, die in 2001 werd verbouwd en nu 2,000 zitplaatsen telt, komen de Belgen in actie tegen gastland Servië, Australië, Estland, IJsland, en Korea.

De Australiërs hadden het niveau behouden na hun enige overwinning in Tallinn vorig jaar, tegen het nu gedegradeerde Mexico. Tegen België hadden ze echter geen kans in de met 8-4 verloren partij.

Estland en gastland Servië zijn twee andere tegenstanders van dezelfde groep van verleden jaar die respectievelijk tweede en derde eindigden. Terwijl België kansloos met 7-2 onderuit ging tegen de Esten, bood men wel goed verzet tegen de Serviërs en verloor uiteindelijk met slechts 4-2.

IJsland is nieuw op dit niveau na vorig jaar hun tornooi in Divisie III te hebben gewonnen en de Koreanen mochten een stapje terug doen na hun degradatie uit Groep A.

Met eventuele overwinningen tegen IJsland en Australië kunnen de Belgen het lot in eigen hand hebben en een goed resultaat tegen Servië of Korea zou wel eens een medaille kunnen betekenen.

Estland is de torenhoge favoriet voor de eindzege in Groep B.


Posted on October 26, 2012 at 12:30 by MC

News archive