HYC HERENTALS: KAMPIOEN VAN BELGIE 2008-2009 HYC HERENTALS: KAMPIOEN VAN BELGIE 2008-2009

Voor een nokvol stadion greep HYC Herentals onmiddellijk tegenstrever White Caps Turnhout bij de keel tijdens deze zevende en beslissende wedstrijd van de Play-Offs. Goalie Peter Vetri(WCT) zag in de openingsminuten alle kleuren van de regenboog en moest zich na ruim 3 minuten gewonnen geven toen Mike Wehrstedt de puck tegen de touwen prikte. HYC bleef domineren tot ze bij een wisselingfout (te veel man op het ijs) in de minderheid kwamen. Toen Marek Ziarny 1-1 op het bord zette, met een pracht assist van Peter Bartek, was alles halverwege de eerste periode te herdoen. In de slotfase van deze openingsperiode scoorden Vincent Morgan(met een mannetje minder), Craig Foster en Bjorn Nuyts elk nog één maal en met een 4-1 stand bij de eerste thee was de wedstrijd zo goed als gespeeld.

White Caps trachte in de tweede en de derde periode de bakens nog te verzetten maar het waren de roodwitten die in elke periode nog éénmaal scoorden en zo de 6-1 eindstand vastlegden. Voor meer wedstrijdgegevens zie de statistieken hieronder.

Na de wedstrijd ontvingen de HYC-spelers de kampioenenbeker uit de handen van KBIJF-voorzitter Pascal Nuchelmans. En wat ons in de positieve zin opviel was het applaus dat de White Caps supporters na de wedstrijd overhadden voor hun team...en dit ondanks het verlies.

Voor HYC Herentals was dit de 9de titel uit hun bestaan (1981, 1984, 1985, 1993, 1994, 1996, 1997, 1998 en nu 2009). Normaal gezien was dit de laatste "open-hemelwedstrijd" in Herentals…

Volledige statistieken van de zeven wedstrijden: klik op de pdf-link hieronder

Zie ook/see also http://home.kpn.nl/H.P.Eeuwes/hp.htm


Posted on March 31, 2009 at 23:29 by JC

News archive