NT U20 to Novi Sad! NT U20 to Novi Sad!

Enkele dagen geleden spraken we in Herentals af met de Coach van ons National Team U20, Danny Peters, en konden polsen naar het traject naar en de plannen voor het nu zondag beginnende WK in en tegen Servië en met als overige opponenten Australië, China, Roemenië en Spanje.

“We hebben vrij goed en vaak als groep kunnen trainen, hebben heel wat jongens kunnen wegen en hebben verschillende oefenwedstrijden gespeeld; weliswaar nooit met een volledige selectie” aldus NT Coach Peters. “Je weet dat deze leeftijdsgroep student zijnde, nu bijvoorbeeld in een examenperiode kan wezen. En ook voor de trainingen of bij de oefenwedstrijden tegen  Jong Nederland o.a. waren we nooit compleet. Maar in die wedstrijd te Eindhoven was zeker de eerste periode goed. We hebben binnen de mogelijkheden die we hebben een goede selectie samengesteld en een goede voorbereiding afgewerkt.”

Doelstelling? “Als je aan een dergelijk toernooi meedoet, moet je ambitieus zijn en moet je willen winnen! Heb alle WK-wedstrijden van deze poule van vorig jaar gezien, heb zelf 6 weken in Servië gewerkt en ken wat Servische U20-spelers. Best sterke jongens die vaak in de Hongaarse competitie meedraaien; niet te onderschatten. Maar het het is niet de sterkste speler, maar eerder de zwakste die bepaald hoe sterk je als team bent. Vaak is het zo dat het team dat de minste fouten maakt, het verst komt in dergelijke toernooien.”

De groep, onder leiding van Coach Danny Peters en Assistant Peter Van Eemeren, vertrekt einde van de week richting Servië en speelt aanstaande zondagnamiddag zijn eerste wedstrijd tegen China! Success Belgium!

Posted on January 15, 2016 at 09:00 by RD

News archive