Wijziging aansturing Nationale teams Wijziging aansturing Nationale teams

Voorafgaand aan het ontslag van Jos Lejeune als coach van de Nationale selectie, had de raad van bestuur reeds een wijziging in aansturing van de Natioanle teams doorgevoerd. Afgelopen week werden alle nationaal senior spelers hiervan op de hoogte gesteld met het volgende schrijven.

Beste Sportvrienden,

Binnen de Raad van Bestuur van de KBIJF zijn we met 5 bestuurders die elk een deel van onze organisatie aansturen en inhoud geven.

Na het aftreden van Dhr Jan Vanbeveren hebben we beslist om ad interim (ai) deze verantwoordelijkheid voorlopig onder te brengen bij Dhr Johan Bollue. Gezien dit duidelijk een tijdelijk karakter had heeft het langer geduurd dan verwacht om een nieuwe structuur op te zetten, dit omdat er geen directe nood was om dit te wijzigen.

Intussen zijn er een aantal zaken gewijzigd. De inzet en drive van DhrBollue binnen het jeugd development programma is ook internationaal opgevallen en hebben ervoor gezorgd dat Johan is verkozen en toegetreden tot de Development Committee van de IIHF en samen met Bob Nicholsen ( Vice President IIHF en President/CEO Ice Hockey Canada ) werkt aan internationale development programma’s. Hierdoor is DhrBollue minder beschikbaar voor de KBIJF. Daarnaast is Johan nog altijd verantwoordelijk voor de KBIJF  jeugdcompetities, Development, Medical programma en Ethic in de sport programma etc. Daarom ben ik van mening dat we de ad interim rol voor de verantwoordelijkheid van onze nationale teams moesten overdragen.

Ik heb ervoor gekozen Dhr Guy Vanderstuyft de operationele verantwoordelijkheid van de nationale teams toe te vertrouwen. Guy heeft tijdens het vorig WK laten zien dat hij zich volledig inzet voor het team, de spelers en de begeleiding en een goede kandidaat is voor deze rol.

Binnen de Raad van Bestuur hebben we besloten om de bestuurlijke verantwoordelijkheid onder te brengen bij Dhr Hub Vangrinsven gezien de grote budgeten die hier omgaan en om ook een gebalanceerde portefeuille te hebben onder de bestuursleden.

Hub en Guy zullen het werk van Johan dan ook verderzetten en eigen elementen toevoegen.

Onze huidige bondscoach, Dhr Jos Lejeune, is hiervan op de hoogte gebracht en heeft mij laten weten zijn ontslag aan te bieden. Jullie begrijpen dat ik dit met spijt aanvaard heb maar respect heb voor de keuze die mensen in hun leven maken.

Gezien we nu aan het begin staan van een nieuw ijshockey seizoen zullen we niet over één nacht ijs gaan om een nieuwe bondscoach aan te stellen. De nieuwe verantwoordelijke hebben de opdracht gekregen om met de huidige medewerkers te spreken  en in samenspraak met de aanvoerder van onze seniorenploeg een shortlist over te maken aan de Raad van Bestuur, welke dan zal beslissen over de aanstelling.

Graag wil ik van de gelegenheid gebruik maken om DhrBollue en Dhr Lejeune van harte te bedanken voor hun jarenlange inzet voor onze nationale teams. De geboekte successen zijn zeker aan hun inzet en kennis toe te schrijven waar we allemaal trots op mogen zijn. Ik wil Dhr Lejeune dan ook veel succes toewensen met zijn werkzaamheden binnen Chiefs Leuven en ik kijk natuurlijk uit naar de verdere samenwerking met DhrBollue met alle andere verantwoordelijkheden die hij binnen het KBIJF bestuur opneemt als Vice President KBIJF.

Mocht u naar aanleiding van deze communicatie vragen hebben dan kunt u altijd contact met mij opnemen.

Sportieve groeten, 

Pascal Nuchelmans,
President KBIJF vzw

Foto K.Tops

Posted on October 28, 2013 at 12:43 by PN

News archive