Belgische scheidsrechters op de wereldkaart (IIHF WK) Belgische scheidsrechters op de wereldkaart (IIHF WK)

Ons Belgische scheidsrechterskorps telt slechts een handvol scheidsrechters en linesman met een IIHF-licentie. Deze scheidsrechters komen in aanmerking om door de internationale ijshockey federatie (IIHF) aangewezen te worden als game official bij een wereldkampioenschap.

Over de jaren heen hebben onze Belgische officials telkens weer hun stempel kunnen drukken naast hun opmerkelijke prestaties waardoor onze officials steeds maar hogere kampioenschappen krijgen aangewezen.

Vorige maand nog nam Frederic Monnaie nog deel aan het U20 wereldkampioenschappen Div1 groep A in Frankrijk, Marine Dinant sloot zopas haar WK af in Italië bij de U18 Dames, Div1 groep A.

Frederic kreeg 5 wedstrijden te verwerken waaronder LAT-GER, de nummer 2 en 3 van het tornooi. Tijdens het kampioenschap nam hij het op tegen collega’s van NOR,POL,CAN,SVK,SUI en FRA . Een uitstekende prestatie welke opnieuw niet onopgemerkt voorbij zal gaan.

Marine deed er nog een schepje bij op haar WK, zij kreeg de finalewedstrijd tussen JPN-SVK op de laatste dag van het kampioenschap. Ook Marine nam het op tegen top officials van USA,LAT,SUI,ITA,RUS,NED,KOR en POL. Van haar horen we beslist meer in komende jaren.

In de volgende weken sturen wij nog 4 officials naar een WK; Maarten Van Den Acker, Tim Tzirtziganis, Hub Van Grinsven en Chris Van Grinsven. 

Picture by K.Tops

Posted on January 15, 2018 at 08:00 by MV

News archive