Heerenveen en Herentals zijn Luik de baas Heerenveen en Herentals zijn Luik de baas

Unis Flyers Heerenveen en Heylen Vastgoed HYC haalden als enige ploegen afgelopen weekeinde zes punten binnen, met onder meer een overwinning in de topper tegen Luik. Ook Den Haag, Geleen en Zoetermeer haalden punten.

De topper tussen Heerenveen en Luik Bulldogs was in ieder geval op papier een van de de interessantste ontmoetingen van het weekeinde. Op zondagavond wonnen de Friezen de ontmoeting met 3-1. Lars den Edel, Marc Nijland en Pippo Limnell scoorden de goals, waar Luik alleen een goal van Yoren De Smet tegenover zette. De winst volgde een dag na een 3-4 zege voor Flyers bij Zoetermeer Panters. Riku Pitkanen en Pippo Limnell scoorden ieder twee keer namens Heerenveen, waarbij Jasper Nordemann assists had op alle goals. Teris Wright, Joy Turpijn en Michael van Rijswijk scoorden namens Zoetermeer.

Voor Luik was de wedstrijd tegen Heerenveen de tweede topper in twee dagen. Op zaterdag was er een voorproefje van de Belgische bekerfinale tegen Herentals. Dit duel eindigde na zestig minuten in 5-5, waardoor overtime en penaltyshots de beslissing moesten brengen. Hyc pakte uiteindelijk het bonuspunt, waarbij het beslissende penaltyshot werd gescoord door Ethan Skinner. Alexandre Bremer scoorde twee keer voor Luik, terwijl Nick Verschuren dat voor Hyc deed.

Panters had een dag na de nipte nederlaag tegen Zoetermeer meer succes uit bij Leuven Chiefs, een ontmoeting tussen de nummers voorlaatst en laatst in de Beneleague. Zoetermeer won het duel uiteindelijk met 2-7, waarbij Harley Verkroost liefst drie keer scoorde. Dries Blockx en Gregor James scoorden namens Chiefs. 

Mechelen Golden Sharks eindigde het weekeinde puntloos na een 2-3 thuisverlies tegen Geleen en een 5-3 verlies bij Herentals. Voor Eaters trof Matthew Beer twee keer in het duel en scoorde Luca Heutmekers het winnende doelpunt twee minuten nadat Mick Op de Beeck voor de gelijkmaker had gezorgd. Eerder was Samuel Blanchet-Cote al succesvol namens Golden Sharks. Hetzelfde duel scoorde tegen Herentals, waarbij ook Ben van den Bogaert nog een treffer voor zijn rekening nam. Daar stelde Herentals echter goals van vijf verschillende doelpuntenmakers, waaronder Vincent Morgan, tegenover.

Koploper Den Haag kwam een keer in actie dit weekend en won bij Geleen meet 2-4. Eaters zag Ritchie van Hulten en Julian Markgraaf scoren, maar de Haagse formatie zag Adam Logozzo, Jasper Kick, Alan van Bentem en Jay de Ruiter scoren. Volgende week is de Nederlandse bekerfinale tussen Den Haag en Heerenveen.

Posted on February 21, 2022 at 08:54 by JM

News archive