HYC-KAPITEIN ROB GORIS STOPT OP NIEUWJAAR MET HOCKEY ! HYC-KAPITEIN ROB GORIS STOPT OP NIEUWJAAR MET HOCKEY !

"Inderdaad, ik stop met ijshockey …… op 3 januari 2009 tijdens de finale van de Beker van België in Deurne", bevestigde  Rob Goris (26) ons. En dit na niet eens een zo lange carrière als speler. Hij begon pas met de puck en de stick toen hij 15 was ! IJshockey zit in de familie …. Jef en Rik Van den Bosch (oude HYC-monumenten) en Bill Morgan zijn nonkels en Mitch,Vincent en Ben Morgan zijn kozijns van de Herentalskapitein.

"Per 1 januari 2009 stop ik als leraar in Vorselaar en ga me volledig toeleggen op de wielersport. Het eerste jaar krijg ik een vergoeding van de Vlaamse Wielerschool/VDAB en begin als 'elite zonder contract'. Ik begin in 2009 op de weg  en naar het einde van het seizoen ga ik me op de piste toeleggen. Koen Pelgrim (Topsport Vlaanderen) is mijn trainer en John Wiggins is mijn begeleider voor de piste."

 

Red:"Hoe ben je als coureur begonnen ?"

R.G.:"Ik fiets al jaren recreatief. Vorig jaar na de play-offs reed ik met een groep renners mee, waaronder profs, en die raadde me aan om eens te gaan koersen. En in de eerste koers was ik al bij de eerste 10. Op 21 juli dit jaar heb ik het Belgisch Kampioenschap van de VWV (Vlaamse Wielrenners Vereniging) gewonnen maar ik kreeg de kampioenentrui niet omdat ik mijn licentie te laat had aangevraagd. Daarna heb ik nog enkele koersen gewonnen. Ik wist niet dat ik aanleg voor wielrenner had."

 

Red:"En ijshockey"?

R.G.:"Ik doe het toch zo graag ! Met HYC Herentals won ik 1 maal de Beker en met Olympia Heist 1 maal de titel. Ook heb ik 3 maal met de Nationale Ploeg naar een W.K. geweest. Ik heb alleen maar spijt dat ik nooit met mijn neven Mitch (nu in Canada), Vincent en Ben samen in één ploeg heb gespeeld…….maar totaal stoppen????....af en toe zal ik nog eens met mijn vrienden gaan meetrainen!"

Red: "Bedankt Rob en namens ons allen (KBIJF) veel succes als wielrenner. En we hopen dat je de man blijft die je bent: geen grijze muis, net zoals die andere Herentalsenaar Rik Van Looy !"

Attachments

Posted on December 1, 2008 at 19:57 by MK

News archive