Finale in titelstrijd na winst van Luik in Heerenveen Finale in titelstrijd na winst van Luik in Heerenveen

Troy Passingham had de shutout in de 0-3 overwinning van Luik Bulldogs bij Unis Flyers Heerenveen. Daardoor moet de derde wedstrijd in Luik komende dinsdag de beslissing brengen in de titelstrijd in de Beneleague.

Op zaterdagavond was het Martijn Oosterwijk die de shutout pakte voor 1500 toeschouwers in Luik. Een dag later deed Troy Passingham hem voor 2400 toeschouwers in Thialf na. De 31-jarige doelman uit het Canadese Mississauga speelde eerder met sterke prestaties een belangrijke rol bij de winst van Luik van de Belgische beker en het Belgische kampioenschap. Zijn shutout houdt Luik nu in de race voor de derde hoofdprijs van het seizoen.

Luik kwam in het zeer goed gevulde Thialf via aanvoerder Jordan Paulus na ruim zeven minuten spelen op voorsprong. Bryan Kolodziejczyk verdubbelde de score van Bulldogs bijna exact twintig minuten later. In de slotfase probeerde Flyers met de goalie van het ijs nog wat te forceren, maar kreeg via Yoren De Smet het deksel op de neus voor de 0-3. Daarmee krijgt de Beneleague komende dinsdag feitelijk een finale om het kampioenschap en daarmee de zinderende ontknoping die een kroon zet op het seizoen.

Posted on March 28, 2022 at 08:34 by JM

News archive