Limburg One komt eraan! Limburg One komt eraan!

Vanuit Limburg bereikten ons geluiden dat de 3 lokale clubs (uit Maaseik, Lommel en Hasselt) een samenwerkingsverband aan’t opzetten zijn. Daarom gingen we even polsen bij Haskey-voorzitter Andelhofs.

Wat is de opzet van dit project en hoe gaan jullie te werk in richting seizoen 2016/2017?
De opzet is om ijshockey in Limburg beter op de kaart te zetten. We willen met deze samenwerking al onze jeugdspelers meer mogelijkheden bieden. Een voorbeeld hiervan is dat al onze jeugdspelers standaard 3 ijstrainingen per week zullen aangeboden worden. Deze zullen voor de verschillende leeftijdscategorieën respectievelijk in Lommel, Maaseik of in Hasselt doorgaan. Ook voor de kleinsten komen er meer LTP’s en mini-toernooitjes die voornamelijk in Lommel zullen doorgaan.

Wordt er met Gert Peeters verder gewerkt, wordt de opzet uitgebreid?
Vorig jaar hebben we in samenspraak met Gert een meerjarenplan uitgestippeld en hiermee gaan we uiteraard ook volgend seizoen verder. Gert Peeters zal komend seizoen de hoofdtrainer zijn binnen Limburg One. Hij zal de lijnen uitzetten aangaande trainingsschema’s en onze trainers/coaches, die op de 3 ijsbanen actief zullen zijn, ook begeleiden.

In Hasselt werden er de voorbije maanden LTP’s en Skill Challenges georganiseerd. Voor herhaling vatbaar?
De Ltp in Hasselt was een groot succes eerder dit jaar en dit is zeker iets waar we volgend seizoen verder aan bouwen. Dit, samen met Jurgen Verrees en Stijn Houben, die dit het voorbije seizoen voor een groot stuk voor hun rekening hebben genomen.

Het uithangbord, het Heren-team, maakte de BeNe-League overstap niet vorig seizoen. Zijn er ook Limburgse ontwikkelingen op komst in zake Seniors?
Limburg One heeft zich als doel gesteld om over 3 jaar terug mee te kunnen doen op het hoogste niveau binnen de Benelux. Om dit te realiseren, gaan we vooral bouwen op eigen jeugd en op ervaren spelers uit het Limburgse. Zodat de jeugd binnen Limburg de kansen krijgt om voor hun plek te spelen in het Limburgs Beneliga-team van morgen. Voor het seizoen 2016-2017 zullen we inschrijven in NAL, hiervoor hebben we nu al een 18-tal spelers op onze lijst staan die toegezegd hebben. We verwelkomen natuurlijk ook potentiële spelers die interesse zouden hebben in deze opzet en Limburg One willen vervoegen.

De Haskey-recreanten waren de voorbije seizoenen erg succesvol en ook in Maaseik waren Moose en Bone Crushers vaak aan het feest. Met gevolgen voor de sport in de regio en voor de clubs?
Alle recreantenteams blijven volgens onze eerste gesprekken gewoon in hun eigen reeksen spelen. Voor hen is de spelvreugde top en zij zorgen mede voor de positieve vibe op en rond onze ijsbanen. We hopen ook volgend seizoen dat al de Recreantenploegen binnen de nieuwe opzet, Limburg One, garant staan voor kameraadschap, fun en natuurlijk ook ijshockey-exposure voor onze sport an sich!

Posted on May 21, 2016 at 10:30 by RD

News archive